0
Domaći fudbal
Spartak vs Crvena Zvezda Superliga Srbije

FOTO: Starsport

ALEKSANDAR KATAI UŠAO U ISTORIJU: Novi rekord za momka iz Srbobrana! (FOTO)

Objavljeno: 27.10.24 u 09:12

Srbobranac prestigao zlatnu kopačku Evrope!

Crvena zvezda je juče u Subotici savladala Spartak sa 5:1, a meč je obeležio Aleksandar Katai koji je svojim 117. golom u crveno- belom dresu pretekao legendarnog napadača Darka Pančeva koji je ostao na koti 116.

Tako je Katai došao do 7. mesta večite liste stralaca, a iza sebe jeostavio pomenutog Pančeva, kao i Rajka Mitića sa 109 golova i Mihaja Pjanovića sa 92.

Katai je prvi gol za Zvezdu postigao davne 2014 godine protiv OFK Beograda kada je kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa nastupao za crveno- bele pod vođstvom Nenada Lalatovića.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Zvezdin ofanzivac je mrežu u Superligi Srbije tresao 93 puta, 8 puta je bio strelac u kupu dok je u Evropi pogađao 16 puta.

Na listi najbolji strelaca Zvezde neprikosnoven je legedarni Bora Kostić sa 230 pogodaka, Dragan Džajić je dao 155, Dušan Savić 149, Zoran Filipović 138, Kosta Tomašević 135, a Vojin Lazarević 134.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter