0
AdmiralBet ABA Liga
Željko Obradović

head coach Zeljko Obradovic Partizan v Buducnost, ABA Liga Play off polufinale treca utakmica 10.5.2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ POSEBNO ISTAKAO DOMAĆE IGRAČE NAKON POBEDE NAD KRKOM: „Maksimalna želja je postojala“ (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.24 u 21:15

„Mislim da smo igrali ozbiljno“

Košarkaši Partizana savladali su Krku iz Novog mesta 96:63 (18:16 23:12 29:20 26:15) u okviru šestog kola ABA lige.

Na konferenciji za medije, trener Partizana, Željko Obradović, izneo je svoje viđenje utakmice.

Mislim da smo igrali ozbiljno, čak i prvu četvrtinu koja se završila u egalu (18:16), tu je problem što smo dozvolili otvorene šuteve za tri rivala. To kad smo krenuli da sprečavamo, utakmica je otišla u drugi tok, drago mi je što su mladi igrači igrali dosta minuta, pre svega odbrambeno, a i napadački su bili raspoloženi.

Obradović je naglasio svoje zadovoljstvo igrom mladih igrača, istakavši Mitra Bošnjakovića, Marija Nakića i Alekseja Pokuševskog.

Dobro, agresivno, bilo je u pojedinim situacijama kada ne reaguju na agresivnu igru na celom terenu, ali maksimalna želja je postojala. Pravi je momenat bio kada su se Balša i Mitar bacili na teren, to treba da bude pravilo za mlade igrače. Aleksej pokazuje sve, ali mora da učestvuje više u skoku, danas je bio prisutan u svim fazama. Mislim da može još više. Mario je odigrao zrelu utakmicu, treba samo da bude malo više agresivan na košu. Sigurno je neko na koga ćemo u nastavku sezone računati.

Dotakao se i učinka Ajzee Majka.

On je odigrao prvu utakmicu, rekao sam mu pre Evrolige da je prerano da ga opteretimo i rekao sam mu da će ovo biti važna utakmica za njega, kao i za Vašingtona. Ova utakmica je za njih bila bitna, kao i za ostale. Vidi se da neke stvari koje se tiču taktike, da one fale, ali pomagali smo i pomagaćemo.

Na kraju, Obradović je pohvalio najmlađeg na terenu, Mitra Bošnjakovića.

On je izuzetno hrabar igrač, koji ima ogromnu želju, nadam se da će nastaviti. Žao mi je što u ranijim utakmicama, imao je probleme, bolest, povredice, bilo je planirano i ranije da igra. Rekao sam mu da će dobiti šansu. Od njih se zavisiti, mnogo više nego od mene.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter