0
AdmiralBet ABA Liga
Partizan Krka 2

FOTO: X/@PartizanBC

PARTIZAN RAZBIO KRKU: Crno-beli su na šest od šest!

Objavljeno: 26.10.24 u 20:43

Partizan rutinski do pobede!

Košarkaši Partizana savladali su Krku iz Novog mesta 96:63 (18:16 23:12 29:20 26:15) u okviru šestog kola ABA lige.

Crno-beli su ušli u ovaj duel posle neočikvanog poraza od Virtusa kod kuće, ali sa namerom da nastave svoju seriju bez poraza u ABA ligi. Sa druge strane, Krka se nalazi na devetom mestu sa skorom 2-3 i u ovaj duel ulazi bez velikog opterećenja s obzirom da su totalni autsajderi.

Prvu četvrtinu su Slovenci bolje otvorili, imali su u jednom trenutku i plus 7. Krka je vodila dva minuta do kraja prve deonice, ali su je crno-beli bolje zatvorili. Rezultat posle 10 minuta igre bio je 18:16 za Partizan. Najefikasniji bili su Vošington sa 6 za Partizan, Čebašek sa 9 za Krku.

U drugoj četvrtini su crno-beli preuzeli inicijativu, prave seriju 11:2 i odlaze na maskimalnih plus 10. Nisu uspeli košarkaši Partizana da naprave osetniju raziliku, Slovenci borbenošću pružaju dobar otpor igračima Željka Obradovića. Mitar Bošnjaković je uz zvuk sirene pogodio trojku i odveo Partizan na maksimalnih plus 13. Najefikasniji na poluvremenu su Ajzea Majk sa 7 poena i Jakob Čebašek sa 9.

Crno-beli su podigli nivo igre u trećoj deonici, najviše se istakao Dvejn Vošington, i njegova rola u trećoj četvrtini. Partizan je penalom Pokuševskog otišao na makismalnih plus 24, i već posle tri četvrtine bio nadomak pobede. Najefikasniji posle 30 minuta igre bili su Vošington sa 16, kao i Pokuševski sa 14 poena i 6 skokova, za Krku Čebašek sa 13 i Cerkvenik sa 10.

Poslednja deonica je prošla u laganom ritmu, Željko Obradović je dao minute igračima koji nemaju veliku minutažu, a crno-beli su išli i do +37. U Partizanu su se najviše istakli Nakić sa 16 poena i 9 skokova, Vošington sa 16 kao i Pokuševski sa 14 poena i 9 skokova. U redovima Krke, najefikasniji bili su, Garsija sa 14, Čebašek sa 13, Cerkvenik sa 10.

Standings provided by Sofascore
2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter