0
Domaći fudbal
Press Conference UEFA Champions League

FOTO: Starsport

VLADAN MILOJEVIĆ ZABRINUT: „Teška je situacija!“

Objavljeno: 25.10.24 u 16:20

U okviru 13. kola Superlige Srbije – Crvena zvezda će gostovati Spartaku na ”Gradskom stadionu” u Subotici.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde – Vladan Milojević je izneo očekivanja pred narednu utakmicu u domaćem prvenstvu, koja je na programu u subotu od 18 časova.

Počeo je Milojević sa analizom prethodnog meča u Ligi šampiona protiv Monaka.

Drugi gol koji smo primili, način na koji se to desilo, to su detalji koji ne bi trebalo da se događaju. Da li je Monako ušao jače ili mi nismo kako treba? Neophodno je da budemo iskusniji, pametniji i “namazaniji”, ne možemo da primimo gol na takav način. Pre toga smo imali akciju, kao i igrača manje u polju, s obzirom na to da je Olanjinka bio van terena posle sumnjive situacije. Mislim da je to sve psihološki uticalo na ekipu – rekao je Milojević.

Osvrnuo se šef struke na činjenicu da je u ovom trenutku u njegovom rosteru ima dosta povređenih igrača.

– Teška je situacija.

Iskusni strateg je izneo kratku analizu igre narednog rivala crveno-belih.

– Spartak igra vrlo kompaktno. Ne odustaju da igraju svih 90 minuta, uvek se bore. Dinamična su i kompaktna ekipa, koja može u svakom trenutku da napravi problem.

Zvezda je tokom prethodnih utakmica uspevala da savlada Spartak visokim rezultatom, a predstavnike medija je interesovalo da li Zvezda ponovo može do ubedljivog trijumfa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

– Ne mogu da pričam šta bih prihvatio u ovom trenutku, svakako nas očekuje zahtevna utakmica.

Na pitanje da li će se u timu naći više bonus fudbalera, strateg crveno-belih je istakao da će nakon poslednjeg treninga znati na koje igrače će moći da računa.

– Još uvek ne znam. Nismo odradili poslednji trening, pa ćemo nakon istog videti ko će biti spreman za utakmicu protiv Spartaka.

Govorio je Vladan Milojević o velikoj podršci navijača u Monte Karlu, kao i stepenu povrede Pitera Olanjinke.

– Znači nam velika podrška. Navijači su stalno tu, čujemo njihovu pesmu i osećamo energiju. Pogotovo kod rezultata koji nisu povoljni po nas. Čestitam im i odajem priznanje. Znam da im nije lako i da očekuju više od nas. Na nama je da opravdamo poverenje, a na njima je da bodre momke. Dosta nam je teško u ovom trenutku. Imamo veliki broj teških povreda. Užasna povreda Olanjinke, želeo je da nastavi na poluvremenu posle gaženja iako je imao oteklinu na nozi. Taj otok je izvršio kompresiju na tetivu, koja je pukla. Jako mi je teško i žao nam je, jer je Olanjinka vrlo bitan za tim, prirastao nam je za srcu, obožavamo ga i volimo. Najveći utisak utakmice mi je bio što ga nisam izveo ranije iz igre. Dosta igrača pored njega nedostaje. Nisu to lagane povrede, već zbog kojih morate da pauzirate tri do četiri nedelje. Posle toga igrači moraju da se vrate u takmičarsku formu, a to oduzima još mesec dana. Hvala navijačima što ih ovako bodre. Imaćemo mnogo mladih igrača, fudbalera koji nisu mnogo igrali. Treba im podrška, a sa moje strane veliko poštovanje prema njima.

U 84. godini života nas je napustio legendarni Toma Milićević, sa kojim je Milojević imao privilegiju da radi kao mlad fudbaler.

– Toma Milićević je čovek koji se sigurno više neće pojaviti na ovim prostorima, sa velikim znanjem i ljudskim karakteristikama. Ne samo u Crvenoj zvezdi, već i u Srbiji. Posvetio je ceo život radu sa mladim igračima, pronalaženju talenata. Imao sam sreću da sarađujem sa njim. Veoma mi je žao, napustio nas je veliki čovek iza koga ostaje praznina. Potrudićemo se da zadržimo čika Tomu u sećanjima narednih generacija. Najiskrenije saučešće porodici Milićević – rekao je Milojević.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter