5
Košarka

Vlade Djurovic Beograd, 10.01.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ĐUROVIĆ PROKEMNTARISAO I PREDSTOJEĆI MEČ ZVEZDE SA ŽALIGRISIOM: „Pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i da nam uzme 10 skokova?“

Objavljeno: 25.10.24 u 20:28

„Taj Žalgiris ima slabiji tim i manji budžet od Zvezde“

Gostujući u emisiji „Arena Basket“ na TV Arena Sport, Vlade Đurović je izneo svoje viđenje aktuelne situacije u Evroligi, komentarišući Partizanov poraz od Virtusa, a potom je analizirao i ubedljiv poraz Crvene zvezde protiv Reala u Madridu.

Posle poraza od Barselone, zaista nisam očekivao da Zvezda može da se digne i da uradi nešto u Madridu, pogotovo što Real ulazi u formu.

Onaj Kampaco nijedan šut nije promašio. On voli Zvezdu, on je pričao sa igračima pre utakmice i uvek će rado doći u Beograd, ali profesionalac je i kao da je posebno motivisan protiv Zvezde. Ovo što je odigrao Kampaco, bio je recital, ali je igrao samo 19 minuta, niko drugi nije igrao više od 21 minut. Ibaka samo 14 minuta. Šta to znači? Da Real uopšte nije jurio razliku, a napravio je razliku i Zvezda izgubi ‘ladno. Nisu igrali Bolomboj i Nedović, to jeste stvarno veliki hendikep, ali sam očekivao veću borbenost – ocenio je Đurović.

Đurović nije bio zadovoljan igrom Uroša Plavšića i osvrnuo se na njegovu izjavu nakon meča.

Ja ne znam šta Plavšić može da izgubi, ako dobije bananu od Tavaresa ili Ibake koji su za klasu jači i iskusniji igrači od njega. Pa, uđi malo s njima, napravi pet penala, izađi. Čitao sam posle njegovu izjavu, on je izgleda zadovoljan. Pa, ne možeš da budeš zadovoljan. Izgledao je smešno pored ove dvojice. Nema veze što je došao iz Mege, morao je bolje, ali ovaj šut Mekintajera, Kenana, Teodosića, Dobrića, Kalinića… nijedan nema 50 posto šut od glavnih igrača i kako da dobiješ? Ovakav šuterski dan je rezultirao ovim što smo videli – rekao je Đurović.

Sledeći izazov za Crvenu zvezdu biće gostovanje Žalgirisu u Kaunasu.

Opet ne može da bude gori momenat, ovi su sad prvi na tabeli. Prethodni put je ja mislim Žalgiris bio prvi na tabeli u vreme Sabonisa. I, evo sada su prvi. Puna će biti dvorana, bacaće se po terenu. Taj Žalgiris ima slabiji tim i manji budžet od Zvezde. Slabiji. Šta mislite, da li bi Sferopulos uzeo trojicu ili, hajde, četvoricu iz Žalgirisa? A Trinkijeri bi sigurno bar sedmoricu voleo da ima u svom timu iz Zvezde.

Zvezda mora da uđe u rat na ovoj utakmici. Nije veliki problem ako se izgubi, jer će Žalgiris kasnije doći u Arenu. Zvezda može mnogo bolje i da manje respektuje protivnika kao protiv Reala, što je i Teodosić rekao – ocenjuje Đurović.

Pre tog meča, Crvena zvezda će se sastati sa Zadrom u šestom kolu AdmiralBet ABA lige.

Pred Zadar-Partizan, rekao sam da Partizan nema šta da brine, jer je Zadar slabiji nego prošle godine, bez Božića i ne znam koga još, ali 5.000 ljudi je došlo zbog Partizana i Partizan se namučio. Ne verujem da će Zvezda dobiti ako se ne namuči i ako ne da sve od sebe.

Pošteđen je Nedović i on će možda biti ključ, ali ako opet istrošiš njega da bi dobili Zadra, kako ćeš da dobiješ Žalgiris? Moraš da imaš neku svežinu. Neko od glavnih igrača mora da se odmori. Kaunas je nezgodno putovanje, dug put, moraš avionom u Viljnus, pa autobusom tamo. Puna dvorana, a oni se bacaju po terenu. Sada su baš ono…

Pa, čekajte, taj Ulanovas igra ‘100 godina’ i kako on igra – daje po 2, 4, 6 poena i sad treba da nas razbije Ulanovas. Znamo Smailagića, pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i da nam uzme 10 skokova? Dajte malo, bre, ljudi. Zvezda ima dobar tim i dovoljno dobrih igrača – poručuje Đurović.

Đurović je prokomentarisao i prisustvo Filipa Petruševa u timu Crvene zvezde.

On tačno utrčava kako treba kad je u paru sa centrom poput Jokića. Zvezda je drugo, takve pasove može da mu da Teo, ili Mitrović kad je raspoložen. Svakako veliko pojačanje za Zvezdu. Ne mogu da kažem da ima 15 poena u rukama, ali može da ima 10.

8
3
5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter