0
Evrokupovi
TSC vs Legia Warszava, UEFA Conference League, league phase

FOTO: STARSPORT

TSC DEMOLIRAN U BAČKOJ TOPOLI: Legija lako do ubedljive pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.24 u 23:02

Sunovrat naših klubova u Evropi se nastavlja…

Fudbaleri TSC-a pretrpeli su težak poraz na domaćem terenu u Bačkoj Topoli od poljske Legije iz Varšave, koja je slavila rezultatom 3:0 u drugom kolu Lige konferencija.

Prvi pogodak postigao je Bartoš Kaputska nakon asistencije Lukinjasa, koji je probio po levoj strani. Stevanović nije uspeo da reaguje na pravi način, a VAR soba potvrdila je regularnost gola. TSC je odgovorio udarcem Pantovića, ali lopta je završila pored gola.

Domaćini su nakon toga pokušali da preuzmu inicijativu, ali nisu uspeli da stvore ozbiljnije šanse. Banjac je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a nastavak akcije nije doneo opasnost po gol Legije.

Legija je uzvratila napadima, a posebno opasan bio je Gual, koji je u dva navrata pretio golu TSC-a. Srpski internacionalac Radovan Pankov morao je da napusti igru zbog povrede na poluvremenu, ali ni to nije omelo goste koji su u 47. minutu udvostručili prednost golom Lukinjasa iz brze kontre.

Kako je meč odmicao, igra TSC-a postajala je sve manje povezana, a Legija je u 62. minutu zapečatila pobedu trećim golom, koji je postigao Kasper Čodina. Do kraja meča, Poljaci su imali priliku i za četvrti gol, ali je Alfarela šutirao preko gola iz neposredne blizine.

Domaćini su propustili šansu za utešni pogodak kada je Đakovac iz povoljne pozicije šutirao daleko pored gola.

Nakon poraza od Astane, ovo je bio još jedan težak udarac za TSC, koji trenutno ne uspeva da se prilagodi izazovima evropskog fudbala.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter