0
Evroliga

Head coach Chus Mateo during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Real Madrid on March 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TRENER REALA HVALI ZVEZDU: Ćus Mateo otkrio stanje Džanana Muse!

Objavljeno: 23.10.24 u 18:31

Trener Reala govorio za medije pred dolazak srpskog šampiona!

Košarkaši Real Madrida na svom terenu u četvrtak od 20:45 u okviru 5. kola Evrolige dočekuju Crvenu zvezdu nakon polovičnog učinka u prethodnom duplom kolu.

Madriđani su prvo poraženi od Baskonije a potom su u velikom derbiju dobili Panatinaikos na svom terenu. Povodom meča sa srpskim šampionom, trener Reala Ćus Mateo je govorio za medije i izneo niz pohvala na račun crveno-belih.

-Raspored je takav kakav je. Ne procenjujem da li je dobar trenutak za susret sa rivalom. Jednostavno moramo da ispoštujemo raspored. Moraćemo da igramo protiv svih i potrošnja je maksimalna. Moramo da budemo oprezni. U ovom slučaju, radi se o ekipi koja je sama po sebi u vrhu tabele, jer se u prethodnim rundama odlično takmičila i bilo ju je veoma teško pobediti. Izgubili su samo jednu utakmicu u produžecima. Imaju veoma dobre igrače i veoma dobrog trenera. Nisam bio iznenađen njihovim startom zbog kvaliteta njihovih igrača i zato što su fizički tim koji se odlično brani i ima poene u rukama- rekao je španski stručnjak.

Real je vezao dve pobede računajući i špansku ligu ali trener španskog tima ne želi euforiju:

-Ne razmišljam o tome da li možemo da dobijemo tri utakmice zaredom. Razmišljam samo o sledećoj utakmici i da moramo da je dobijemo. Prošle godine smo imali 19 pobeda u nizu, sad smo pobedili Panatinaikos i Đironu i to je to. To vam oduzima fokus od razmišljanja o tome šta imamo i šta će doći. Pustite prošlu, idemo na sledeću utakmicu.-dodaje Mateo.

Mnoge navijače interesuje Džanan Musa, koji je neizvestan za meč:

-Imao je bolove pre par dana. Uganuo je skočni zglob. Juče nije trenirao, ali danas jeste i dobro je. Dve povrede koje imamo su različite i čekamo da vidimo kada će se Garuba vratiti treninzima. Ne žurimo i želimo da se potpuno oporavi. Felizova je malo dugotrajnija. Nadamo se da ćemo se uskoro videti i imati ga što pre. Moramo da uradimo dobar preventivni rad. Oni koje imam su najbolji i trudićemo se da uradimo dobar posao- dodaje trener španske ekipe.

Medije je zanimalo da li će Real dovoditi još nekog igrača:

-Nisam rekao da je roster kratak, već da moramo da budemo pažljivi u određenom trenutku i da je primereno da se pojačamo. Konkurencija je veoma zahtevna. Ono što moram da uradim je da razmislim šta imam i ne mogu da predvidim da li će neko doći. Za sutra možemo biti sasvim dobri i videćemo šta će biti u budućnosti-, zaključuje je Mateo.

Košarkaši Reala su na skoru 2-2 i zauzimaju 10 mesto na tabeli dok Zvezda ima skor 3-1 i deli prvo mesto Evrolige.

Standings provided by Sofascore
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter