0
Evroliga
Partizan vs Virtus, Euroleague basketball match, season 2024 25, round 5

FOTO: Starsport

(POLUVREME) ROVOVSKA BORBA U ARENI: Partizan vodi protiv fenjeraša! (FOTO)

Objavljeno: 23.10.24 u 21:17

Košarkaši Partizana dočekuju Virtus iz Bolonje u utakmici petog kola Evrolige, a rezultat na poluvremenu je 37:32 (20:15,17:17) u korist srpskog predstavnika.

Ekipa Željka Obradovića je u usponu forme, i u duplom kolu prethodne nedelje ostvarila dve važne pobede nad Bajernom u areni i nad Makabijem kao „gost“ u dvorani Aleksandar Nikolić.

Italijanski klub beleži veoma loša izdanja na početku nove sezone i jedini su tim koji nema pobedu u Evroligi. U uvodne četiri utakmice pretrpeli su poraze od Efesa, Asvela, Žalgirisa i Monaka.

Sjajno je Partizan započeo utakmicu na krilima Sterlinga Brauna koji je vezao 5 poena i odveo crno-bele na 5:0. Dosta su se mučili beogradski crno- beli oko građenja skoka pa su gosti iz ofanzivnih skokova prišli na 7:5. Vanja Marinković sjajnom odbranom pravi seriju Partizana i dovodi crno-bele na 13:5 i primorava Luku Bjankija na tajm-aut. Nakon minute odmora, Virtus je stegao odbranu pa je trojkama Morgana i Klajburna stigao do 16:13. Klajburn pravi probleme odbrani Partizana na početku meča koji je poenima sa niskog postao doveo goste na -1. Nakon 4 minuta posta, Partizan prekida seriju gostijuh i poenima Tajrika Džonsa odlazi na +3, koji u sledećem napadu potvrđuje zakucavanjem promašaj Pokuševskog za konačnih 20:15 u prvoj četvrtini. Najefikasniji u ekipi Željka Obradovića bio je Tajrik Džons koji je postigao sedam poena, a u protivničkoj ekipi je bio Klajburn koji je ubacio isto 7.

Partizan vs Virtus, Euroleague basketball match, season 2024 25, round 5
FOTO: Starsport

Partizan na sjajan način započinje drugu četvrtinu trojkom Alekseja Pokuševskog za +8. Ne mogu domaći da nađu rešenje za Takera koji postiže 6 poena i dovodi tim na -4, 25:21. Prva 3 minuta nije viđena neka košarka, sa puno nerezonskih šuteva i izgubljenih lopti pa je Željko Obradović zatražio minut odmora da se njegova ekipa konsoliduje. Ni nakon tajm-auta Partizanov napad ne deluje sjajno, pa gosti preko Klajburna i Šengelije stižu do 25:25. Brzo se igra pa je nakon zakucavanja Džonsa, uzvratio Morgan a nakon trojke Brauna, Klajburn brzo uzvraća za rezultat 30:29. Partizan je podigao odbranu i nakon bacanja Bonge i poena Lunberga iz ofanzivnog skoka stiže do 34:29. Na trojku Klajburna, uzvraća Lunberg istom merom za 37:32. Najbolji strelac domaćih na poluvremenu je Tajrik Džons sa 9 poena, dok se kod gostiju izdvaja Klajburn takođe sa 9 .

PARTIZAN VIRTUS 21
FOTO: Starsport

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter