0
Evroliga

Virtus' head coach Luca Banchi reacts during regular season round 17 Euroleague basketball match between Partizan and Virtus in Belgrade, Serbia on Dec. 28, 2023. Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BUDŽETI SU OGROMNI, VEČITI MOGU NA FAJNAL FOR?! Trener Bolonje prilično otvoren pred gostovanje Partizanu!

Objavljeno: 23.10.24 u 11:14

Jasan je prošlogodišnje otkrovenje, a ovogodišnje razočarenje Evrolige!

Partizan u sredu dočekuje bolonjski Virtus, jedinu ekipu koja još uvek ne zna za tijumf u Evroligi, iako su prošle godine bili na korak od plej-ofa.

Ipak, trener italijanskog velikana Luka Banki je u intervjuu za Mozzart Sport istakao da ne sumnja u svoj tim.

„Teško je, svesni smo. Igramo Evroligu, svaka utakmica je teška. Bili smo veoma blizu da pobedimo Efes, Žalgiris i Asvel, ali to je Evroliga. Detalji su presudni. Mi izgleda nismo još spremni da te detalje okrenemo u našu korist, ali ostajemo smireni. Tim je dosta promenjen, gradimo hemiju i to je proces. Svi želimo da pobedimo kako bismo izgradili samopouzdanje. Naravno, naš trenutni učinak stvara negativnost oko tima, a moj posao je da zaštitim igrače. Mi idemo svojim putem i od toga ne odustajemo“.

O Partizanu kaže sledeće.

„Rekao bih da su nadogradili talenat, pre svega na atletskom nivou i da su se preusmerili na veoma jasan stil, a to je da imaju raznovrsnost na svim pozicijama kako bi lako menjali postave na parketu. Da svaka petorka ima sposobnost da pobedi, a što se tiče napadačkog potencijala, rekao bih da je ovaj Partizan na nivou onog od pre dve godine kada su ostali na korak do Fajnal-fora. Posebno su impresivni spoljni igrači koji trenutno donose odlične odluke na terenu i šutiraju u izuzetno visokim procentima“.

O tome ko če na Fajnal-for.

„Uhhh… otežavate mi ovaj intervju. Reći ću dva grčka tima i dva turska tima, ali onda sam zaboravio da kažem Real i Barselonu. Onda imamo Zvezdu, Partizan, Milano… Monako… bože, Monako… koliko samo oni ulažu, ogroman budžet. Na kraju samo jedan tim može da pobedi. Ne znam da li je fer da i dalje imamo Fajnal-for format umesto plej-ofa koji bi možda bio pravedniji prema timovima koji ulažu mnogo, ali sam svestan da te utakmice na Fanjal-foru donose veliko uzbuđenje i emocije“,

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter