2
Domaći fudbal
Novi Pazar v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

FOTO: Starsport

VRATIO SE MILOŠEVIĆ, VRATILA SE I GOLEADA: Partizan slavio u fenomenalnoj utakmici kraj Jošanice! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.24 u 17:54

Odlična utakmica u Novom Pazaru!

Partizan je u ponedeljak od 16.00 i časova igrao na gostovanju u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe,pred praznim tribinama gde je pobedom od 4:3 uspešno nastavio pobednički niz započet protiv Lučana pre dva kola.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Ovo je prva utakmica na gostovanju od kako se Milošević vratio na kormilo crno-belih, i ujedno jedno od najtežih gosotvanja za Partizan gde su na poslednjih 10 utakmica slavili samo 3 puta, isto koliko i domaća ekipa.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): PopovićBojat, Đurić, Bačkulja, MiletićIslamović, KovačevićZiljkić, Mesarović, LjajićĐuranović

PARTIZAN (4-2-3-1): A. JovanovićFilipović, Ilić, Mujakić, JurčevićOvusu, KovačZubairu, Natho, KaluluĐ. Jovanović.

Prvi šut ka golu viđen je u režiji domaće ekipe kada je na centaršut Miletića, Đuranović poslao loptu pored leve stative golmana Jovanovića. U 16. minutu Mesarović je povukao polu kontru, i uposlio Đuranovića koji je na 11 metara od gola Partizana bio potpuno sam, i neometano smestio loptu u mrežu gostiju.

Nakon svega 5 minuta kasnije, Jovanović je zakomplikovao dobru situaciju ispred gola domaće ekipe i kako to obično biva usledila je kazna na suprotnoj strani. Lopta je kružila oko šesnaesterca gostijuh, da bi Ziljkić uposlio Bojata koji je šutem sa 18 metara i udvostručio prednost domaćih.

Prvi šut ka golu Popovića Partizan je uputio tek u 24. minutu preko Natha, i taj pokušaj je izblokiran. Nakon ranog vođstva domaća ekipa nije srljala, pa je prepustila gostima inicijativu i čekala priliku da iz kontre ugrozi goste.

U 36. minutu, u šesnaestercu domaćih se našao Jovanović, koji je pao nakon blagog kontakta, sudija je bio odlično postavljen i pokazao je žuti karton napadaču crno-belih zbog simuliranja.

U 38. minutu sjajni Natho je kreirao situaciju za Jovanovića koji loše šutira, Natho nailazi na odbitak i šutira ali Popović i to brani da bi iz trećeg pokušaja Zubairu postigao pogodak za 2:1 Nakon 2 minuta Partizan je imao još jednu sjajnu šansu kada je Kalulu proigrao Natha koji je šutirao sa 15 metara ali sjajni Popović brani.

U 41. nije bilo spasa za domaće, Kalulu je sjajno prošao, ostavio loptu Jurčeviću, koji ostavlja loptiu Nathu, Izraelac ostavlja Kovaču koji sa 17 metara poravnjava rezultat.

Prvi šut u drugom poluvremenu viđen je u režiji Adema Ljajića u 49. minutu ali Jovanović odlično brani. U 58. minutu dobra šansa za Kalulua ali igrač Partizana neprecizno šutira. U drugom poluvremenu obe ekipe su bile dosta opreznije pa nije viđeno preterano šansi.

U 74. minutu Birbas Natho je sjajnom dugom loptom proigrao Zubairua koji izlazi sam pred golmana i svojim drugim golom na meču rutinski dovodi klub iz Humske u vođstvo.

U 84. minutu je usledio novi šok za goste, kada je Mesarović primio loptu na desnom boku i proigrao ponovo samog Đuranovića u srcu šesnaesterca, kome ponovo nije bilo teško da sa 11 metara zatrese mrežu za 3:3.

Đuranović je u 91. minutu imao fenomenalnu šansu ali je Arijaga glavom izblokirao šut. Usledila je kazna kada je Zahid fenomenalno uposlio Kovača koji svojim drugim golom na meču ponovo vraća goste u vođstvo.

Nakon ovog kola Partizan je četvrti na tabeli sa 20 osvojenih bodova dok je Novi Pazar 11. sa 14 bodova.

Standings provided by Sofascore

 

1
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter