1
Evrokupovi
zvezda press 3956

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ PRED MONAKO: „Jednostavno igrači ne mogu da izdrže taj ritam, dolazi do povreda“ (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.24 u 22:06

„Mi smo ekipa koja nema veliki komoditet da ispadanjem tolikog broja igrača“

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, održo je konferenciju za novinare pred susret sa Monakom u okviru trećeg kola Lige šampiona. Uz njega je bio i Naser Điga, dok je utakmica zakazana za 18.45 na stadionu Luj II u Monaku.

Prve reči Vladana Milojevića bile su vezane za snagu protivnika: Monako je blizu PSŽ-a.

Mislim da ste apsolutno u pravu. Monako igra jako dobar fudbal, i po mom mišljenju su, neću da kažem, ali blizu su sa PSŽ-om. Ono što je očigledno, jeste da je Hiter promenio DNK ekipi. Igra se dosta agresivno, sa dosta trčanja, sa dosta brzih završnica, prave dosta šansi. Jako dobro je sve implementirano od strane trenera, igrači su to dobro prihvatili. Imaju dosta samopouzdanja. Tačno je da mi imamo problema, ali mi od početka imamo probleme, ne samo zbog povreda, nego moramo da menjamo, od formacija, do igrača. Nemamo igrače koji imaju veliki uticaj na našu igru u ovom meču. Mi smo u Ligi šampiona u ovom formatu, borićemo se, i videćemo kako ćemo da završimo utakmicu.

Milojević se osvrnuo i na poraz od Monaka u Ligi Evrope pre dve godine:

Nisam gledao tu utakmicu. Tačno je, i to jeste utisak od ove dve utakmice, da smo pravili dosta individualnih grešaka. I sutra ćemo da imamo puno takvih situacija, ali to je činjenica, da naši igrači ne mogu da imaju takve greške u našoj ligi, koja je dosta slabija, dosta drugačija. Igre u našoj ligi i u LŠ su dijametralno suprotne. Ono o čemu smo pričali jeste da probamo da smanjimo te greške… Nijedan igrač nije želeo da pravi greške. Nadam se da ih nećemo imati sutra, ali imamo i protivnika koji igra jako dinamično, jedan jak presing. Grešaka će biti, ali moramo da ih smanjimo na minimum.

Govoreći o planu za Monako, Milojević je istakao:

Mi smo se spremali, imamo plan. Spremali smo se onoliko koliko smo mogli. Dosta reprezentativaca nije sa nama, vraćali su se, spremali smo se, i videćemo kako će to biti sutra. Moramo da vidimo koliko možemo da smanjimo greške, a onda i da probamo da ugrozimo tamo gde je Monako najslabiji.

Povrede igrača su takođe bile tema, gde je Milojević rekao:

Glazer se povredio, i neće biti sa nama, videćemo koliki period. Drkušić je takođe povređen, na to ne možemo da utičemo, pogotovo za Glazera, koji je imao ozbiljnu povredu, i vratio se iz reprezentacije povređen. Ovde je interesantno to što mozemo da povedemo priču, da se povodi polemika o mnogo igara za reprezentacije, puno utakmica. Jednostavno igrači ne mogu da izdrže taj ritam, dolazi do povreda. Mi smo ekipa koja nema veliki komoditet da ispadanjem tolikog broja igrača, može da igra u Ligi šampiona… Bez Glazera, bez Ivanića, bez Mimovića, bez Drkušića… To su igrači koji su imali uticaj na našu igru, i sada ih nemamo, što mi je žao. Moramo da lečimo i odmaramo igrače posle reprezentacija, i to je tako. Mečevi u Ligi nacija više nisu prijsteljskog karaktera, to su visoke takmičarske utakmice. Ali, koga nema, bez njega se mora, i probaćemo da rešimo to, iako je teško.

Upitan o predstojećem meču sa Barselonom 6. novembra, Milojević je bio jasan:

Mislim da smo u ovom formatu dobili jake protivnike. Možemo da vidimo da su svi oni negde lideri u svojim zemljama. To su ekipe lige petica, osim PSV i Jang bojsa. Za mene je uvek prva naredna utakmica najbitnija. To smo hteli, da uđemo i borićemo se. Najbitnije je da se dobro pripremimo, i odigramo sutra dobru utakmicu protiv Monaka – rekao je Milojević.

1
0
1 Komentara
  1. Miloje, ne lazi,kakva povreda. koje povrede?!!
    Golman ti je rupetina i izmisljate povrede! Kako te nije sramota zaliti se na povrede a imas 35 igraca nadprosecne vrednosti za nase uslove!!?
    Koliko ste pokvareni to je za Ginisa,bre.Svakako ce vas natrpati,dzaba ti izgovori!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter