0
AdmiralBet ABA Liga
normal 20241021171909 FRO 9789

FOTO: ABA league

(POLUVREME) VELIKA BORBA U MORAČI: Budućnost koristi umor Zvezde i vodi nakon 20 minuta igre! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.24 u 19:46

Košarkaši Crvene zvezde igraju meč petog kola ABA Lige protiv ekipe Budućnosti u Podgorici, a rezultat na poluvremenu je 37:33 u korist ekipe Andreja Žakelja!

Crveno-beli dolaze u Podgoricu nakon polovičnog učinka u duplom kolu Evrolige, pobeda nad Fenerbahčeom i poraz od Barselone, dok su u ABA ligi takođe polovični sa skorom 2-2.

Tim Budućnosti igra fantastično na početku nove sezone i ima stoprocentan učinak nakon 4 kola.

Poslednjih godina, ovo gostovanje Crvenoj zvezdi predstavlja veliki izazov, što smo videli i prethodne godine kada su domaćini ubedljivo slavili sa 84:62.

Obe ekipe su dosta smušeno ušle u meč, i trojkom Majka Dauma crveno-beli postižu svoje prve poene iz igre za rezultat 4:2. Ne blistaju ekipe na početku utakmice, pa se košem uz faul Jogija Ferela na tajm-aut odlazi sa 7:4 za domaću ekipu nakon 5 i po minuta igre. Nakon serije izgubljenih lopti konačno su ekipe počele da pogađaju, prvo je Miler Mekintajer pogodio za dva, zatim i Bolomboj da bi uzvratio Jovanović trojkom za 12:10 za domaćine. Rajt je ubacio trojku i odveo svoj tim na +4 da bi istom merom uzvratio Gedraitis. Nakon ukradene lopte Nedović dovodi goste u vođstvo da bi Aleksa Ilić postavio konačan rezultat prve četvrtine 17:16.

Kako je počela prva tako je počela i druga četvrtina-smušeno. Nakon 2 minuta igre trojkom Megija i dugom dvojkom Omića Budućnost pravi seriju 5:0 i odlazi na največih +6, 24:18 i primorava Sferopulosa da traži minut odmora. Nakon pauze Zvezda nije zaigrala bolje, prvo je Megi ubacio još jednu trojku za +9, da bi Kalinić smanjio na 27:20. Trojkom Sulamona u sledećem napadu Budućnost odlazi na dvocifrenu prednost. Zvezda brzo pravi seriju 5:0 preko Bolomboja i Teodosića. Nakon minuta odmora, istom merom uzvraća Budućnost, preko Megija, da bi na drugoj strani poenitrao Kenan. Nakon poena Tanaskovića na jednoj a Mekintajera i Teodosića na drugoj, na pauzu se odlazi rezultatom 37:33 za domaću ekipu.

Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi je Megi sa 9 poena dok je u Zvezdi najbolji Mekintajer sa 7 poena 5 skokova i 3 asistencije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter