0
AdmiralBet ABA Liga
Screenshot 2024 10 20 193339

FOTO: Aba liga

(POLUVREME) VELIKA BORBA U ZADRU: Umorni crno- beli vode nakon prvog dela! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.24 u 19:48

Košarkaši Partizana igraju meč petog kola ABA Lige protiv ekipe Zadra u Hrvatskoj, a rezultat na poluvremenu je 42:31 u korist ekipe Željka Obradovića!

Crno-beli dolaze u Zadar nakon serije pobeda protiv Bajerna i Makabija u Evroligi, dok su i u regionalnoj ligi bez greške.

Tim Zadra ne može se pohvaliti dobrim učinkom, jer su u prva četiri kola zabeležili tri poraza i zabeležili samo jednu pobedu nad Cibonom u Zagrebu.

Poslednjih godina, ovo gostovanje Partizanu predstavlja veliki izazov, što smo videli i prethodne godine kada su domaćini ubedljivo slavili sa 84:68.

Crno-beli su bolje započeli utakmicu i trojkama Nilikine i Brauna stigli do 11:5.Nakon pet minuta igre, pre televizijskog tajm-auta, rezultat je bio 16:9 u korist ekipe Željka Obradovića. Nakon minuta pauze, domaća ekipa se stabilizovala i poenima Ramljaka, Mihailovića i Gegića stiglo do izjednačenja 16:16. Partizan preko Vanje Marinkovića i Bonge ponovo prelazi u vođstvo, da bi Gilbert pogotkom za dva postavio konačan rezultat 20:19 za goste iz Beograda nakon prvih 10 minuta igre.

Gostujuća ekipa je bolje otvorila drugu četvrtinu i poenima Marinkovića, Nakića i Bonge ubrzo stigla do 29:21 čime je trener domaćih morao da reaguje sa tajm-autom. Nakon minuta odmora poenima Koprivice, Partizan dolazi do prve dvocifrene prednosti. Domaća ekipa poenima Mihailovića stiže do 33:28 i primorava Željka Obradovića da traži minut odmora. Na krilima Karlika Džonsa i Koprivice crno- beli ponovo stižu do dvocifrene prednosti 41:31.

Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi je Mihailović sa 11 poena dok je u Partizanu najbolji Balša Koprivica sa 9 poena i 4 skoka , dok je Nilikina dodao 8.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter