0
AdmiralBet ABA Liga
normal 20241020173613 STJ05666

FOTO: Aba league

PARTIZAN NA MIŠIĆE SLAVIO U ZADRU: Katastrofalna četvrtina umalo došla glave crno- belima! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.24 u 20:55

Košarkaši Partizana pobedili su na gostujućem terenu Zadar u okviru petog kola ABA Lige rezultatom 71:75 (19:20, 12:22,27:12 , 13:21)!

Crno-beli su došli u Zadar nakon serije pobeda protiv Bajerna i Makabija u Evroligi, dok su i u regionalnoj ligi bez greške.

Tim Zadra ne može se pohvaliti dobrim učinkom, jer su u prva četiri kola zabeležili tri poraza i zabeležili samo jednu pobedu nad Cibonom u Zagrebu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Poslednjih godina, ovo gostovanje Partizanu predstavlja veliki izazov, što smo videli i prethodne godine kada su domaćini ubedljivo slavili sa 84:68.

Crno-beli su bolje započeli utakmicu i trojkama Nilikine i Brauna stigli do 11:5.Nakon pet minuta igre, pre televizijskog tajm-auta, rezultat je bio 16:9 u korist ekipe Željka Obradovića. Nakon minuta pauze, domaća ekipa se stabilizovala i poenima Ramljaka, Mihailovića i Gegića stiglo do izjednačenja 16:16. Partizan preko Vanje Marinkovića i Bonge ponovo prelazi u vođstvo, da bi Gilbert pogotkom za dva postavio konačan rezultat 20:19 za goste iz Beograda nakon prvih 10 minuta igre.

Gostujuća ekipa je bolje otvorila drugu četvrtinu i poenima Marinkovića, Nakića i Bonge ubrzo stigla do 29:21 čime je trener domaćih morao da reaguje sa tajm-autom. Nakon minuta odmora poenima Koprivice, Partizan dolazi do prve dvocifrene prednosti. Domaća ekipa poenima Mihailovića stiže do 33:28 i primorava Željka Obradovića da traži minut odmora. Na krilima Karlika Džonsa i Koprivice crno- beli ponovo stižu do dvocifrene prednosti 41:31.

Na startu drugog poluvremena prvi put u sezoni se na terenu pojavio i Ajzea Majk, koji odmah u prvom napadu postiže trojku. Gosti su dosta smušeno započeli treću četvrtinu izgubivši 5 lopti u uvodnih 4 minuta i nakon nesportske greške Karlika Džonsa i poena Mihailovića i Gagića Zadar je prišao na svega -1, 45:44 i tako naterao Obradovića za novi tajm-aut. Nakon serije 13:0 Zadar prvi put na utakmici dolazi u vođstvo. Nakon polaganja i trojke fenomenalnog Mihailovića, domaći tim odlazi na maksimalnih +4, 54:50. Nakon bacanja Bonge i poena Ramljaka završava se 3. četvrtina rezultatom 58:54.

Na startu poslednje deonice Partizan poenima Koprivice, Bonge i Karlika pravi seriju 7:0 i ponovo prelazi u vođstvo 61:58. Seriju Partizana prekida Žganec pogotkom van linije 6.75 i poravnava rezultat. Istom merom uzvraća Bonga i uz poene Karlika Džonsa Partizan odlazi na +5, 66:61. Nakon toga viđena je prava košarkaška klackalica gde su se ekipe smenjivale u vođstvu da bi Karlik Džons seriom 5:0 odveo goste na velikih +4 i primorava trenera domaćih na minut odmora. Nakon pauze Zadar poenima Mihailovića dolazi na -2. Nakon dobre odbrane domaćih Mazalin biva fauliran za 2 bacanja na 10 sekundi do kraja i promašuje oba bacanja da bi zakucavanjem Sterlinga Brauna postavljen konačni rezultat 75:71.

Najbolji pojedinac u pobedničkoj ekipi je bio Bonga sa 16 poena, Karlik Džons je dodao 14, dok je Balša Koprivica imao 11 poena i 7 skokova.

U domaćoj ekipi fenomenalni Vladimir Mihailović je ubacio 29 poena a pratio ga je bivši igrač Partizana Amar Gegić sa 14.

Partizan nakon ove pobede ostaje na stoprocentnom učinku dok Zadar ostaje pretposlednji sa 1 pobedom u 5 utakmica.

 

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter