0
Košarka
srbija australija 52

FOTO: STARSPORT

NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE: Svetislav Pešić danas potpisuje novi ugovor!

Objavljeno: 20.10.24 u 09:18

Napad na zlato!

Svetislav Pešić nastavlja svoju ulogu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, produživši ugovor do 2026. godine. Zvanično potpisivanje ugovora planirano je za danas u podne.

Pešić je drugi put preuzeo „orlove“ 2021. godine, nakon što Srbija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre.

Nakon razočaravajućeg rezultata na Evropskom prvenstvu 2022. godine, kada je Srbija eliminisana u osmini finala od Italije, Pešić je 2023. godine uspeo da osvoji srebro na Svetskom prvenstvu i bronzanu medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Nakon produženja ugovora, Pešić će predvoditi „orlove“ i na Evropskom prvenstvu 2025. godine, ukoliko se Srbija kvalifikuje, a domaćini tog prvenstva biće Finska, Poljska, Letonija i Kipar. Prvi mečevi koji ga očekuju biće u kvalifikacijama za Evrobasket protiv Danske, 21. novembra u gostima, i 24. novembra kod kuće.

Pešić je već bio selektor Srbije pre više od dve decenije, kada je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2001. godine i na Svetskom prvenstvu 2002. godine.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter