0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2019-2020 Partizan v Primorska Koper head coach Andrej Zakelj Beograd, 29.12.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

TRENER BUDUĆNOSTI OČEKUJE SPREMNU ZVEZDU: „Prošli put nisu dobro prošli ovde, pa će doći motivisani“!

Objavljeno: 19.10.24 u 11:09

Trener podgoričana govorio za medije pred derbi kola!

Košarkaši Budućnosti, u okviru petog kola ABA lige dočekuju Crvenu zvezdu u ponedeljak od 19 časova, u hali Morača i pokušaće da dođu do nove pobede kako bi i dalje bili neporaženi u regionalnom takmičanju.

Pred meč sa Beograđanima za medije je govorio trener domaćih Andrej Žakelj. On je izjavio:

-U Podgorici se uvek očekuju derbiji. Za nas je utakmica sa Zvezdom lakša nego prethodne, pogotovo što se tiče psihičke pripreme. Zvezda je u dobrom ritmu, sinoć su posle produžetka izgubili, ali igraju dobru košarku, agresivnu i brzu. Imaju širi roster – 15, 16 igrača koje rotiraju. Svi očekuju da će Zvezda biti umorna, ali ja mislim da dolaze spremni. Nisu dobro prošli prošle sezone, pa očekujem motivisanu Zvezdu-, rekao je Žakelj i dodao:

Zvezda ima dva odlična centra – Bolomboja i Mitrovića, iskusni su. Na bekovima su igrači poput Teodosića, Dos Santosa, Milera Mekintajera, a tu je i Nedović, koji je sinoć malo lošije odigrao. Ova spoljna linija, u kombinaciji s ta dva visoka igrača, mislim da je dosta opasna-. ističe trener podgoričkih plavih.

Za meč vlada veliko interesovanje, pa cene karata idu i do 100 evra:

-Naravno, pozivam publiku – to je praznik košarke, evroligaš dolazi u Podgoricu. Imamo svoje šanse i želje, radujemo se ovoj utakmici. Sigurno će biti mnogo ljudi, biće i navijača Zvezde, što mi ne smeta. Uvek volim da je što više ljudi. Siguran sam da će doći i navijači Budućnosti da nam pomognu.- zaključuje slovenački stručnjak.

Budućnost je prva na tabeli sa skorom 4-0 dok je Zvezda na 8. mestu sa skorom 2-2. Prošle sezone na ovom mestu domaći tim je slavio sa ubedljivih 84:62.

Standings provided by Sofascore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter