0
Evropske lige

FOTO: Twitter/GNK Dinamo

NOVI KIKS DINAMA U HRVATSKOM ŠAMPIONATU: Istra sa desetoricom preživela opsadu gola i došla do boda!

Objavljeno: 19.10.24 u 23:55

 

U 10. kolu HNL-a, fudbaleri Istre priredili su senzaciju remiziravši sa Dinamom iz Zagreba rezultatom 2:2, i to uprkos činjenici da su poslednjih 30 minuta igrali sa igračem manje.

Poseban pečat ovom meču dali su treneri oba tima. Nenad Bjelica, strateg Dinama, u finišu susreta odgovorio je na provokacije fudbalera Istre, Giorgija Gogua, što je gotovo dovelo do fizičkog sukoba. Nakon završetka meča, u raspravu se uključio i trener domaćih, Paolo Tramezani, a situacija se na kraju smirila rukovanjem oba stručnjaka.

Što se tiče same igre, Istra je povela u 43. minutu golom Lisice, da bi Dinamo izjednačio preko Ademija u 52. minutu. Samo minut kasnije, domaćini su ponovo preuzeli vođstvo golom Lekviija.

Dinamo je potom iskoristio crveni karton Keleru u 60. minutu, a bod su izvukli u 80. minutu zahvaljujući Kulenovićevom pogotku sa bele tačke.

Nakon ovog remija, Dinamo deli drugo mesto sa Rijekom, oba tima sa po 20 bodova, dok je lider Hajduk na vrhu sa bodom više i utakmicom manje. Istra je šesta na tabeli sa 12 bodova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter