0
Evroliga
Serbia v Finland, group G FIBA Eurobasket 2025 qualifying basketball match

Serbia's Filip Petrusev and Marko Guduric celebrate during group G FIBA Eurobasket 2025 qualifying basketball match between Serbia and Finland in Belgrade, Serbia on Feb. 23, 2023. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SVE VIŠE STRANACA U SRPSKIM KLUBOVIMA, NAŠA ZEMLJA PALA NA LISTI: Srbi više nisu najbrojnija evropska nacija u Evroligi!

Objavljeno: 17.10.24 u 13:43

Sada smo na trećem mestu!

Srpski igrači su uvek bili pretežna većina u našim klubovima kada se igrala Evroliga, ali u poslednjih par godina sa rastom budžeta u Zvezdi i Partizanu, porastao je i broj stranaca.

Specijalizovani košarkaški portal Basket njuz izračunao je odakle igrači koji nastupaju u ovogodišnjem izdanju Evrolige, zapravo dolaze.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Na prvom mestu je, naravno, Amerika sa 74 igrača, za njom je Francuska sa 31, a na trećoj poziciji je Srbija sa 24. Do Top 5 su tu još Nemačka sa 18 i Italija sa 15.

Zanimljivo je da su Francuzi ovakav rast doživeli ulaskom i trećeg kluba u takmičenje, Pariza, te okretanjem Asvelu većem broju domaćih igrača.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Zanimljivo je da je i pored tri kluba Španija i dalje van ove liste, najviše zbog toga što Baskonija nema gotovo ni jednog domaćeg igrača u sastavu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter