1
Fudbal
Crvena Zvezda vs Benfica, UEFA Champions League

Orkun Kokcu Alvaro Carreras Kerem Akturkoglu Crvena Zvezda vs Benfica, UEFA Champions League, 19. September 2024. 19.9.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SKANDAL: Befika nameštala utakmice!?

Objavljeno: 15.10.24 u 18:18

Ozbiljne optužbe na račun slavnog kluba.

Portugalski pravosudni organi zvanično su podneli tužbu protiv lisabonske Benfike zbog sumnje u korupciju, koja se odnosi na period između 2016. i 2019. godine.

Optužbe su vezane za nameštanje utakmica kako bi klub ostvario prednost na terenu, prenose portugalski mediji.

U središtu istrage su bivši predsednik kluba, Luis Filipe Vijeira, koji je upravljao Benfikom 18 godina pre nego što je uhapšen 2021. godine zbog drugog slučaja finansijskih prevara, i jedan bivši savetnik kluba. Benfika je saopštila da se istraga odnosi na postupke bivšeg rukovodstva, a ne na sadašnju strukturu kluba.

Mediji navode da je tužilaštvo utvrdilo kako je Benfika platila Vitoriji de Setubal da u dva meča portugalskog prvenstva „popusti“ i dozvoli Benfiki da izađe kao pobednik.

„Branićemo se od ovih neosnovanih optužbi. Benfika i njeni advokati će detaljno analizirati optužbe o kojima su danas obavešteni“ – stoji u saopštenju kluba.

0
1
1 Komentara
  1. Gogant Vitorija Setubal koji je Benfika jedino tako mogla da dobije…pa nije to Zvezda sa Vojvodinom ili OFK Beogradom

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter