0
ATP
Novak Djokovic v Carlos Alcaraz Paris 2024 Olympic Games

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE OSVEDOČENI NOVAKOV MRZITELJ: Evo šta je imao da poruči!

Objavljeno: 15.10.24 u 14:43

Mats Vilander ponovo govori o najboljem svih vremena!

Srpski teniser Novak Đoković je poražen u nedelju od Italijana Janika Sinera u finalu mastersa u Šangaju sa rezultatom 2:0 u setovima. Tom prilikom se oglasio komentator Eurosporta, a nekadašnji teniser Mats Vilander.

Šveđanin je često kritikovao Novaka a sada je imao da poruči:

Mislim da nam Novak govori da želi da nastavi da igra zbog ovih momaka, Karlosa Alkarasa, Janika Sinera i ostalih. Kao da kaže, oni su tako dobri da me guraju da igram još bolje i bolje – ističe gren slem šampion, i dodaje:

Možda Novak više nije tako dobar kao što je bio, ali i dalje ulaže svoj maksimum svaki dan i u stanju je sve da to postigne, iako je čak imao i operaciju kolena.- rekao je Vilander.

Osvajač 7 gren slem titula se osvrnuo i na to što je Đoković ostao jedini član velike trojke:

– Mislim da je Novak veoma ponosan jer se nadmetao sa Federerom i Nadalom tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu u odnosu na njih dvojicu. Jeste on mlađi od njih, ali ih je preživeo. Prošao je kroz oluju i postao teniser sa najviše uspeha.- dodaje Šveđanin.

Ističe uticaj velike trojke na mlade nade poput Sinera i Alkaraza:

– Mislim da to baš Đoković najbolje vidi, jer zna koliko su Federer i Nadal uticali na njega. Uostalom, Novakov uticaj na današnje igrače je takođe veliki, pogotovo kada je u pitanju njihova fizička priprema.- ističe Vilander.

On ističe da je Novak na vreme rešio odnose sa Nadalom i Federerom:

– Novak je prestao da brine o Rodžeru i Rafi. Prevazišao ih je u broju pobeda na gren slemovima i gotovo svim rekordima koji vrede. Naravno, sada više i ne postoji mogućnost da ga neko od njih pretekne – zaključuje komentator Eurosporta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter