0
Domaći fudbal
Branko Rašović komemoracija

FOTO: FK Partizan

GOSPODSKI POTEZ NEMACA: Borusija Dortmund se oprostila od Branka Rašovića!

Objavljeno: 14.10.24 u 20:56

Prvi strani igrač Borusije ikada!

Na dan kada se Partizan oprostio od svoje fudbalske legende i jednog od ključnih igrača iz finala Kupa šampiona 1966. godine, Branka Rašovića, koji je preminuo u 82. godini, i njegov bivši klub Borusija Dortmund odao je počast.

Branko Rašović, koji je između 1964. i 1969. nosio dres Partizana, nakon toga je proveo pet godina u Borusiji Dortmund, gde je postao prvi strani fudbaler u istoriji ovog kluba, odigravši više od 100 utakmica. Milioneri su na poseban način obeležili njegovu smrt, ukazavši time na značaj koji je imao za klub.

Preminuo je prvi strani igrač u istoriji Borusije Dortmund. Žalimo za gubitkom Branka Rašovića, koji je preminuo prošlog petka u 82. godini.

Rođen 11. aprila 1942. u Podgorici, tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji, Rašović je osvojio titulu sa Partizanom 1965. godine, a godinu dana kasnije igrao je u finalu Kupa šampiona protiv Real Madrida, gde su crno-beli izgubili sa 2:1. Borusija ga je 1969. godine dovela kao zamenu za legendarnog kapitena Volfganga Paula, ali Rašović je stigao u klub u trenutku kada se šampionski tim iz 1966. raspadao.

Tokom tri godine u Bundesligi, Rašović je zabeležio 79 nastupa, a 1972. godine je sa ekipom ispao u niži rang. U Regionalnoj ligi Zapad odigrao je još 30 mečeva, pre nego što je završio karijeru 31. marta 1974. godine, u remiju protiv Vestfalije Herne – navodi se u saopštenju Borusije Dortmund.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter