0
ATP
2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

SINER URADIO NEŠTO ŠTO NIKO NIJE MOGAO POSLEDNJIH 11 GODINA: Evo ko je poslednji put ovoliko namučio Novaka!

Objavljeno: 13.10.24 u 19:18

Poslednji teniser koji je ostvario tri uzastopne pobede nad Đokovićem bio je Rafael Nadal 2013. godine!

Janik Siner je postao prvi teniser od 2013. godine koji je uspeo da tri puta zaredom pobedi Novaka Đokovića. Italijanski as savladao je srpskog tenisera u finalu Mastersa u Šangaju, rezultatom 7:6 (4), 6:3, potvrđujući svoju superiornost u ključnim trenucima.

Prethodno, Siner je trijumfovao protiv Đokovića u polufinalu Australijan opena ranije ove godine, gde je slavio u četiri seta. Takođe, krajem prošle godine, Italijan je bio bolji od njega u polufinalu Dejvis kupa, čime je započeo svoju seriju pobeda nad jednim od najvećih tenisera svih vremena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Ovakav niz poraza Đoković nije doživeo više od decenije. Poslednji teniser koji je ostvario tri uzastopne pobede nad njim bio je Rafael Nadal 2013. godine, kada je Španac trijumfovao na Rolan Garosu, Montrealu i US Openu.

Nadal, koji je nedavno najavio da će se povući iz profesionalnog tenisa u novembru, jedini je uspeo da pobedi Đokovića više od tri puta zaredom u nekoliko navrata tokom karijere.

Osim Nadala, Rodžer Federer, Endi Rodik, Žo Vilfred Conga i Endi Mari takođe su imali slične nizove pobeda protiv Đokovića u prošlosti, što Sinera stavlja u elitno društvo tenisera koji su uspevali da nadmaše jednog od najvećih rivala u modernom tenisu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter