0
Fudbal
piksi srbija

FOTO: Starsport

FUDBALSKI SAVEZ TZV. KOSOVA SE ŽALI UEFA: Šire mržnju godinama, a smetaju im ove parole! (FOTO)

Objavljeno: 13.10.24 u 21:21

Sramotno ponašanje čelnih ljudi saveza imaginarne države!

FS tvz. Kosova podneo je žalbe UEFA zbog parola, transparenata i zastava koje su mogle da se vide na meču izmđeđu Srbije i Švajcarske u Leskovcu.

„FFK Kosova najoštrije osuđuje isticanje transparenta sa mapom Kosova prekrivenom srpskom zastavom i natpisom ‘Nema predaje’, kao i pozive protiv Kosova i Albanaca koji su se čuli tokom utakmice Srbija – Švajcarska i utakmici Češka – Albanija. Ti pozivi se kontinuirano dešavaju od navijača Srbije i nekih drugih zemalja koje su bliske takvim srpskim grupama i nemaju mesta u fudbalu i bilo kojoj sportskoj areni jer šire mržnju i podele“, navodi se u saopštenju FFK.

„FFK je navela da su ovakvi incidenti u potpunoj suprotnosti sa vrednostima koje predstavlja UEFA, a međunarodna fudbalska zajednica treba da posluži kao moćna platforma za promociju mira, suživota i jednakosti federacija.

Fudbalski stadioni treba da služe kao arene za spektakl za prave navijače, a ne kao mesto za ispoljavanje iredentizma, rasizma i svih vrsta uvreda“, navodi se u saopštenju

0
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter