0
Evroliga

Andrea Trinkijeri (FOTO: Starsport)

TRINKIJERI OPRAVDANO BESAN NA SUDIJE EVROLIGE: Treba mi most da skočim sa njega, Saša počinje utakmicu sa deset gratis bacanja! (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.24 u 13:45

Italijan je opravdano besan!

U Pireju, Olimpijakos je u neizvesnoj utakmici savladao litvanski Žalgiris sa 74-68. Domaćin je sjajno započeo utakmicu i završio prvu četvrtinu sa ubedljivih 21:6. Međutim u nastavku utakmice, litvanski tim se postepeno dizao, da bi trojkom Franciska stigli na -2 na minut i po do kraja.

U pobedničkoj ekipi se istakao Saša Vezenkov sa 17 poena i 11 skokova, dok je drugi bivši NBA košarkaš Evan Furnije dodao 15.

U ekipi Žalgirisa Sirvidis je imao 17 poena a Francisko je dodao 13.

Nakon meča, orpavdano je besan bio Andrea Trinkijeri koji je ponovo skrenuo pažnju na neravnopravno i veoma loše suđenje evroligaških arbitara.

„Niko ne želi da igra protiv Olimpijakosa. Visoki su, dugački i imaju razvijen višegodišnji sistem. Vezenkov se vratio, on počne utakmicu sa 10 slobodnih bacanja. Ne znamo kako (to uspeva), ali pogleda sudije i dobije dva slobodna bacanja. Bukvalno je tako. Onda pogleda na drugu stranu i dobije nova dva penala. Teško je igrati tako, dobili su 43 slobodna bacanja„, naveo je Trinkijeri.

Ipak, istakao je da ni njegov tim nije igrao sjajno, jer je 15 minuta igrao bez asistencije.

„Posle ovoga što ste rekli, treba da nađem most i da se ubijem. Evroliga je teško takmičenje, pogotovo za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali ovu ligu. Sve je veliko, brzo i fizički zahtevno. Ponekad su igrači anksiozni. Treba im period adaptacije. Sve je tačno, ali bili smo u zaostatku dva poena, imali momentum… Moramo da radimo na malo više kreativnosti, to je prioritet“, zaključio je.

Standings provided by Sofascore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter