0
AdmiralBet ABA Liga
FOTO KK Partizan

FOTO: BC Partizan

(POLUVREME)CRNO-BELI IMAJU DVOCIFRENU PREDNOST: Karlik Džons odigrao perfektnu drugu četvrtinu!(FOTO)

Objavljeno: 12.10.24 u 16:49

Košarkaši Partizana igraju meč četvrtog kola ABA Lige protiv ekipe Studentskog centra u Podgorici, a rezultat na poluvremenu je 46:35 u korist ekipe Željka Obradovića.

Crno-beli dolaze u Podgoricu nakon poraza od Real Madrida u Evroligi, ali su u regionalnoj ligi ostali bez greške.

Tim Studenata ne može se pohvaliti perfektnim skorom, jer su u prva tri kola zabeležili dve pobede, a jedini poraz doživeli su u Zagrebu protiv Cibone.

Poslednjih godina, ovo gostovanje Partizanu predstavlja veliki izazov, što smo videli u prethodna dva plej-ofa.

Bolje su počeli crno-beli košarkaši koji su na startu meča imali prednost 8:2. Uvodnu trojku postigao je Frenk Nilikina, a prve poene za crnogorsku ekipu postigao je Bogdanović. Nakon pet minuta igre, pre televizijskog tajm-auta, rezultat je bio 8:7 u korist ekipe Željka Obradovića. Prvu prednost SC Derbiju doneo je Erik Nil, ali je Frenk Nilikina već u sledećem napadu uzvratio novom trojkom. Pet poena u nizu vezao je Ife Lundberg i Partizan je imao prednost 18:13 na dva minuta pre kraja prvog kvartala. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 23:17, a kako je utakmica odmicala delovalo je kao da ekipe polako pale motore. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Lundberg sa osam poena, a u ekipi SC Derbija, Luka Bogavac koji je ubacio pet.

Prve poene u drugoj četvrtini ubacio je Karlik Džons nakon atratktivne asistencije Alekseja Pokuševskog. Nastavio je da rešeta Džons koji je pogodio tri trojke iz tri pokušaja, uz to da je jedna bila pod faulom i crno-beli su se na njegovim krilima odvojili na 11 razlike. Za crno-bele, u međuvremenu, poentirali su Braun i Dejvis, a za domaćina Zoran Nikolić. Erik Nil je smanjio razliku na devet poena, ali već u sledećem napadu Partizana opet je bila dvocifrena prednost. Karlik Džons je ubacio četrnaest poena i sigurno bio najzapaženiji košarkaš na terenu drugoj četvrtini. Rezultat na poluvremenu bio je 46:35 za Partizan. Najefikasniji na poluvremenu su bili Karlik Džons sa 14 poena u ekipi Partizana, a u crnogorskom timu po šest poena ubacili su Nil i Hadžibegović.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter