0
Košarka

Olympic Games Rio 2016 Kosarka Srbija v Australija head coach Aleksandar Djordjevic (C) Milan Minic (L) Nikola Kalinic Rio De Janeiro, 08.08.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

TEO, DAJ MI VOĐU A NE LUDAKA: Bivši selektor otkriva neviđenu scenu iz svlačionice! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.24 u 08:45

Saša Đorđević otkrio razgovor sa Milošem Teodosićem tokom prventstva sveta 2014!

Proslavljeni reprezentativac i bivši selektor naše košarkaške reprezentacije, Aleksandar Đorđević, gostovao je u podkastu „X&O’s, gde je govorio o raznim temama. Jedna od njih tiče se odnosa izmedju igrača i trenera:

– Najbitnije u današnjoj košarci, jeste naučiti ponašanju jednu grupu ljudi koju želim da treniram. Trenerski gledano ne prelazim preko nepoštovanja i manjak respekta. To ne postoji kod mene, jer moraš da me poštuješ. Tražim da se pruža poštovanje igračima ukoliko pokažu da to zaslužuju. Svako može da pogreši, a moja filozofija je da svakome treba pružiti šansu i iz njega izvući maksimum – rekao je Đorđević

Legendarni košarkaš crno-belih osvrnuo se na to kako izgleda saradnja sa Milošem Teodosićem:

-Imao sam sreću da treniram Miloša Teodosića, košarkaški virtouz i jedan od najtalentovanijih igrača ikada na ovim prostorima. Sećam se da sam urlao 2014. godine u svlačionici. Vikao sam: Daj mi dobrog Tea, ne lošeg, daj mi dobrog, vođu, ne ovog kad poludiš. rekao je Sale nacionale.

Potom je objasnio šta se desilo.

– Insistirao sam na tome i ponosan sam na odnos koji sam izgradio sa njim. Teo je bio najbitniji igrač svoje generacije u našoj reprezentaciji. To je naravno evoluiralo, nije moglo odmah da se napravi. Ne može ni sa jednim igračem. Čvrsto verujem u ljudskost u odnosima da moraš da se ostvariš ka saradniku kao čovek. Kao igraču mi je bilo lakše da napravim te odnose iznutra, teže je kad si kao trener van svlačionice. – zaključuje bivši selektor.

Saša Đorđević je nakon odlaska sa kormila reprezentacije vodio još i Virtus, Fenerbahče i reprezentaciju Kine ali je nadavno dao otkaz.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter