0
Evroliga
Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria Gasteiz Turkish Airlines EuroLeague

Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria Gasteiz Turkish Airlines EuroLeague

PABLO LASO POSLE PORAZA OD ZVEZDE: „Imaju igrače koji mogu da reše sve!“

Objavljeno: 09.10.24 u 23:12

„Imaju dobar roster i zato sam rekao svom timu da moramo igrati do kraja!“

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju rezultatom 78:71 u drugom kolu Evrolige. Ovaj trijumf naglašava sjajan početak sezone za srpski tim, dok je Baskonija pretrpela svoj prvi poraz u Evroligi.

Trener Baskonije, Pablo Laso, analizirao je uzroke poraza, počevši od priznanja Zvezdinoj igri:

Prvo, čestitke Zvezdi na pobedi. Počeli su utakmicu sjajno, šutirali su 5/6 za tri poena, a neki od tih šuteva su bili pod pritiskom. Nedović je bio ključan na prvoj utakmici, a sada su rano stekli prednost – rekao je Laso.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

On je ipak istakao da su njegovi igrači pružili dobar otpor:

– Dobra stvar je što smo do kraja bili u egalu, mogli smo prići na poen razlike nekoliko minuta pre kraja. Ipak, moramo biti konstantniji, ne možemo praviti dobre, pa loše poteze, što je tipično za početak sezone. To ćemo morati da ispravimo ako želimo da pobeđujemo u Evroligi.

Laso je posebno istakao Zvezdin kvalitet i iskustvo na svim pozicijama:

Crvena zvezda ima vrlo važnu stvar – iskustvo i igrače koji mogu da odluče meč. Kalinić, Nedović, Teodosić, koji nije igrao, svi oni kontrolišu situacije i zbog toga su opasni. Ako želite da ih pobedite, ne smete čekati, jer imaju igrače koji mogu da reše sve. Imaju dobar roster i zato sam rekao svom timu da moramo igrati do kraja – objasnio je Laso.

Na pitanje ko je bio teži rival, Partizan ili Zvezda, Laso je odgovorio diplomatski:

To su različiti timovi. Partizan je novi tim sa mnogo novih igrača i fizičke snage na svim pozicijama, dok je Zvezda vrlo talentovana i iskusna. Pobedili smo Partizan, izgubili od Zvezde, ali to ne znači mnogo. Nadam se da ćemo moći da pariramo oba tima – rekao je Laso.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

O igri Markusa Hauarda, Laso je rekao:

Markusu treba vremena da se prilagodi. Kada dobije loptu, najverovatnije će pogoditi. Ako pokušate da zaustavite njega, otvarate prostor za druge. Svi moramo da učimo kako da iskoristimo njegov talenat, to će nam biti velika snaga. Imao je tri faula u prvom poluvremenu, to mora da kontroliše.

Govoreći o izazovima Evrolige ove sezone, Laso je zaključio:

Evroliga je teška, igramo skoro 80 utakmica u sezoni. Kada vidite rezultate, shvatite koliko je izazovno. Moramo igrati svaki meč na visokom nivou, bez isključivanja.

Na kraju, osvrnuo se na svoju odluku da napusti Bajern i pređe u Baskoniju:

Odlučio sam da odem, hvala Baskoniji što me je čekala. Iskreno, moj agent i žena su jedini znali da odlazim. Glavni razlog je što Vitorija ima bolju hranu – našalio se Laso.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter