0
Evroliga
Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria Gasteiz Turkish Airlines EuroLeague

FOTO: STARSPORT

NEĆE MOĆI PREKO BOLOMBOJA: Zvezda umalo ispustila veliku prednost – ali uz pomoć miljenika navijača stigla do velike pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.24 u 21:58

Bolomboj rampom i teškim šutem nije dozvolio veliki preokret!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su košarkaše Baskonije sa 78:71 (25:20 17:14 17:15 19:22) u raspordatoj Beogradskoj Areni, u drugom kolu Evrolige. Crveno-beli ovom pobedom ostaju na perfektnom učinku, 2/0, dok su Baskijci upisali prvi poraz u novoj sezoni Evrolige. Najefikasniji na meču bili su Kenan sa 19 poena i Bolomboj sa 15 poena i 8 skokova, za Baskoniju jedini dvocifreni bili su Moneke sa 19 poena i 6 skokova, kao i Hol sa 13 poena i 7 skokova.

zvezda baskonia 49703
FOTO: STARSPORT

 

Španci su dobro otvorili utakmicu preko Luvavu-Kabaroa, ubrzo košarkaši Zvezde pale mrežicu šutem za tri preko Kenana, Kalinića i Miler-Mekintajera. Košem Bolomboja Zvezda odlazi na dvocifrenu prednost. Gosti su posle tajm-auta Pabla Lasa uspeli malo da zategnu odbranu i smanje zaostatak na jednocifrenu razliku, svakako, Zvezda je uzela prvu četvrtinu rezultatom 25:20. Najefikasniji posle prve četvrtine bili su Kenan sa 6, a na drugoj strani Moneke sa 7 poena.

Crvena Zvezda vs Baskonia Vitoria Gasteiz, Euroleague basketball, Round 2
FOTO: STARSPORT

 

U drugoj četvrtini se nastavilo kao i u prvoj, Zvezda diktira tempo utakmice i čuva prednost od 10 poena razlike. U drugom kvartalu, Nemanja Nedović je preuzeo palicu i sa brzih 7 poena odlično otvorio i ovu utakmicu. Zvezda fenomalno šutira za tri (7/11), a Luka Mitrović penalima vodi Zvezdu na maksimalnih +12. Zvezda je drugi deo četvrtine rutinski održavala prednost i na poluvreme otišla sa vođstvom 42:34. Najefikasniji na poluvremenu su Kenan sa 8, kao i Kabaro sa 8, za Baskoniju.

Ekipa iz Vitorije je ušla u treću četvrtinu energičnije i poenima Hola prišla na -7, posle toga koša, loptu u ruke uzima Ajzea Kenana koji vraća Zvezdu na +12. Mini serijom Moneka od 4:0, Baskonija je spustila ponovo na -7, ali Bolmboj odličnom igrom pod košem vraća Zvezdu ponovo na dvocifrenu prednost. Penalom Bolomboja se otišlo na pauzu pri rezultatu 59:49, Zvezda je uzela i ovu četvrtinu 17:15. Najefikasniji posle 30 minuta igre bili su Bolomboj i Kenan sa 13, u Baskoniji Moneke sa 13.

Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria Gasteiz Turkish Airlines EuroLeague
FOTO: STARSPORT

Zvezda odlično otvara poslednju deonicu i serijom 6:0 ide na maksimalnih +16. Kada su svi pomislili da će Zvezda upisati možda i ubedljivu pobedu, Španci kreću u seriju 9:0 i ponovo prilaze na -7. Jednim penalom tu seriju prekida Ajzea Kenan. Baskonija je nastavila sa odličnom igrom i poenima Hola prišla samo na -4. Mogla je Baskonija da priđe i na posed zaostaka, ali je Bolomboj lupio rampu Holu i pogodio jako težak šut čime je vratio Zvezdu na plus 6. Kenan je pogodio jako bitnu trojku dva minuta do kraja utakmice i odveo Zvezdu na plus 9, taj zaostatak, Baskijci nisu mogli da stignu.

Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria Gasteiz Turkish Airlines EuroLeague
FOTO: STARSPORT

Standings provided by Sofascore
5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter