0
Evroliga
Partizan Mozzart Bet Belgrade v FC Bayern Munich Turkish Airlines EuroLeague

FOTO: Starsport

TRENER BASKONIJE JE SVESTAN KVALITETA CRVENO-BELIH: „Pre neki dan je to bio Nedović, sledeći put bi mogao biti Jago, Kalinić, Giedraitis…“ (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 08.10.24 u 20:53

„Govorimo o velikom timu!“

Trener Baskonije, Pablo Laso, istakao je da je svestan kvaliteta Crvene zvezde i da njegov tim mora biti maksimalno koncentrisan tokom celog meča kako bi došao do pobede.

Najbitnije je da protiv Zvezde pružimo sve što možemo. Oni su izuzetno težak tim, na izuzetno teškom terenu, i zbog toga znamo da je važno da budemo maksimalno fokusirani svih 40 minuta i da odigramo ozbiljnu utakmicu, jer su tim sa puno opasnosti, sa mnogo strelaca na svakoj poziciji. Zbog toga i pokušavamo da objasnimo našim momcima da igramo protiv evroligaškog tima sa mnogo poena u rukama. Pogledajte meč u Parizu, nisu dominirali, ali je Nedović ušao i napravio razliku – rekao je Laso.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baskonia (@baskonia1959)

Priprema za meč protiv Crvene zvezde nije bila jednostavna zbog kratkog vremena:

Pre neki dan je to bio Nedović, sledeći put bi mogao biti Jago, Kalinić, Giedraitis… Govorimo o velikom timu, pa smo se trudili i da naglasimo to u ova dva dana, da jasno shvatimo nivo tima protiv kog igramo, da znamo njihove kvalitete, ali i da odigramo dobru utakmicu – istakao je Laso.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Andore:

Ne razmišljam puno o tome šta mi se sviđa, a šta ne iz meča protiv Andore, jer bih onda razmišljao samo o lošim stvarima, a ne znam da li uopšte i treba da razmišljam o njima. Jer, ako 48 sati ranije pobedimo Partizan i izgleda kao da smo sjajni, onda nismo toliko dobri tog dana protiv Partizana, niti smo bili toliko loši protiv Andore. Jednostavno, ovo je proces u kom svi moji igrači moraju da shvate koliko je svaka utakmica važna i šta tražimo od njih kako bi tim mogao da pruži maksimum. Ne razmišljam mnogo o greškama zbog kojih smo izgubili, niti o greškama zbog kojih smo pobedili.

Za kraj, Laso je otkrio šta je potrebno za pobedu protiv Crvene zvezde:

Mislim da treba da povratimo našu defanzivnu snagu, što smo pokazali protiv Partizana. Igrali smo dobru odbranu, ali odbrana se završava skokom. Nema smisla braniti se odlično ako izgubimo skok. Zato sam rekao, da bismo pobedili Zvezdu i da bismo osvojili Evroligu, potrebno je mnogo toga – rekao je Laso.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baskonia (@baskonia1959)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter