0
Fudbal
FOTO Instagram FC Pari NN

FOTO: Printscreen/ Instagram/ FC Pari NN

SAŠA ILIĆ O ODLASKU IZ RUSIJE: „Bila je potrebna nova energija!“

Objavljeno: 08.10.24 u 21:54

Nakon prošlogodišnjeg opstanka u ligi, ova sezona nije krenula baš najbolje po tim i na kraju je usledio otkaz srpskog stručnjaka!

Srpski trener i legendarni fudbaler Partizana, Saša Ilić, u intervjuu za „Žurnal“ osvrnuo se na period kada je prihvatio otkaz ruskog kluba Pari NN bez mnogo polemike.

– Složili smo se da je potrebna nova energija. Pošto ekipa nije mogla da se menja, uobičajen način za osveženje je promena trenera. Ništa neobično ni sporno. I ja mislim da je to najbolje rešenje za tim – izjavio je Ilić za „Žurnal“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sasa Ilic (@sasailic)

Govoreći o vremenu provedenom u Rusiji, Ilić se osvrnuo na zanimljive detalje.

Rekli su mi da u oblasti Nižnji Novgoroda prosečno imaju 30-40 sunčanih dana. Ove godine bilo ih je već 65, tako da mi sunca nije nedostajalo. Osećao sam se kao da sam bio u Atini – našalio se on, ali se ubrzo okrenuo ozbiljnijim temama.

Rad u ruskom fudbalu je za mene bilo dragoceno iskustvo. Liga i klubovi su vrhunski organizovani, kvalitet igre je visok, a borba za svaki bod intenzivna. Putovanja su duga i često iscrpljujuća, pa je veliki izazov pripremiti ekipu. Iako moj angažman u Nižnjem Novgorodu nije trajao onoliko koliko sam planirao, drago mi je da sam imao priliku da napravim taj korak u karijeri – istakao je.

Ilić je s posebnim emocijama govorio o Nižnjem Novgorodu.

Nižnji Novgorod mi je ostao u srcu i duši. Pomoći ću klubu koliko god mogu. Nadam se da ću uspostaviti dobre veze između kluba i Srbije. Ostavio sam otvorena vrata za naše igrače i trenere – zaključio je Ilić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter