0
Evropske lige
nikola milenković

FOTO: X/@NFFC

NIKOLA MILENKOVIĆ DOMINIRA U ENGLESKOJ: Otkrio šta mu se najviše sviđa u najboljoj ligi sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.24 u 11:22

„Igrati na ovakvim stadionima je zaista privilegija“

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Nikola Milenković, nastavlja da impresionira svojim igrama u Premijer ligi.

Nakon što je ovog leta prešao iz Italije u Englesku, kapiten reprezentacije Srbije brzo se ustalio u prvoj postavi Notingem Foresta. Popularni Bleki postao je ključni igrač u timu Nuna Espirita Santa, odmah po dolasku.

Defanzivac sa odličnim osećajem za igru u odbrani pomogao je ekipi da ove sezone doživi samo jedan poraz, dok su trenutno u sredini tabele. Prethodnog meseca, Notingem je pobedio Liverpul sa 1:0, a sada su uspeli da izvuku bod protiv Čelsija na „Stamford Bridžu“ (1:1).

Milenković, koji je svoje prve fudbalske korake napravio u Partizanu, bio je jedan od glavnih aktera ovog meča. U 49. minutu je asistirao Krisu Vudu za izjednačujući gol, spuštajući loptu glavom, a tokom celog meča vodio je tešku borbu sa napadačima Čelsija.

Jako dobra utakmica za nas. Igrati na ovakvim stadionima je zaista privilegija, atmosfera je bila sjajna. Pozitivan rezultat za nas, s obzirom da smo dobili crveni karton i da smo od 78. minuta imali igrača manje. Mogli smo i da izgubimo i da dobijemo, jer smo i mi propustili neke šanse. Verujem da je meč bio lep i za gledanje, mnogo tranzicije u oba pravca, veliki broj prilika… – rekao je Milenković za „Arenu sport.“

Njegova odlična forma potvrđena je izborom za najboljeg igrača Notingem Foresta u septembru.

Velika je to čast, ali na meni je da nastavim naporno da treniram, da dajem sve što mogu da bih se poboljšao. Ne želim da izgubim nijedan dan, a da ne radim na sebi, da ne napredujem. Uvek ću pružati maksimum, pre svega, zbog ekipe. Treba samo da nastavimo u ovom smeru, dobro smo otvorili sezonu – istakao je Milenković.

Srpski defanzivac izrazio je svoje oduševljenje igranjem u Premijer ligi.

Premijer liga je, bez dileme, najbolja na svetu. Svaka utakmica je lepa na svoj način, stadioni su neverovatni. Jako se brzo igra, na svakom meču su pune tribine i ovo je ono pravo uživanje u fudbalu – poručio je Milenković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter