0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

NEBOJŠA ČOVIĆ: „Pešić je zaslužio novi ugovor – A zašto to nije urađeno nije pitanje za mene“

Objavljeno: 07.10.24 u 10:51

„Imali smo četiri-pet razgovora sa Pešićem“

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Nebojša Čović, istakao je da se intenzivno razgovara o budućnosti selektora muške reprezentacije. U nizu razgovora koji su obavljeni sa Svetislavom Pešićem, naglasio je da je iskusni trener zaslužio novi ugovor već pre Olimpijskih igara, ali tadašnje rukovodstvo Saveza to nije omogućilo.

Mi se nalazimo u situaciji gde nemamo selektora muške reprezentacije, Marina Maljković ima ugovor na još godinu dana. Intenzivno razgovaramo, jer već 21. novembra u kvalifikacijama za Evrobasket igramo protiv Danske. Narednog avgusta je Evrobasket – rekao je Čović, osvrnuvši se na razgovore sa Pešićem.

Pešić je zaslužio novi ugovor. To je trebalo da bude ranije urađeno, dva-tri meseca pred Olimpijske igre, a zašto to nije urađeno nije pitanje za mene i moj tim u KSS. Pešiću su potpuno otvorena vrata i nemamo nikakvu zadršku oko njegovog ostanka. Igrači su dali svoje mišljenje oko svega toga. Sada se ne priča o igračima, ali će se pričati već u novembru. Teško ćemo u formiranju tima moći da računamo na evroligaše. Istog dana kada budemo igrali protiv Danske 21. novembra, igra se derbi u Evroligi.

Imali smo četiri-pet razgovora sa Pešićem, imali smo razgovor i juče. Želimo da prevaziđemo probleme, gde on objašnjava koliko ima godina i kako je tri godine bio odvojen od porodice i živeo ovde u Beogradu. Pešić je bio jedini trener u Savezu zapošljen na neodređeno vreme, što nije baš normalno. Normalno bi bilo da imate bar pet-šest trenera zapošljenih u Savezu, koji će voditi mlađe kategorije.

Sledeće sezone je Evropsko prvenstvo u avgustu, što je super, jer će moći da se odazovu NBA igrači. Ja Pešiću kažem, vidi mi smo kao Srbija od 2006. godine uzeli četiri srebra i jednu bronzu, nedostaje nam zlato. Očekivanja su da napravimo iskorak i osvojimo zlato – rekao je Čović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter