0
Domaći fudbal

head coach Joseph Guardiola Crvena Zvezda (Red Star) vs Manchester City, UEFA Champios League. Belgrade, Serbia. December 13, 2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POČETAK KRAJA TIRANIJE PREMIJER LIGE: Siti pobedio na sudu u jednom slučaju, Građani napravili presedan!

Objavljeno: 07.10.24 u 21:11

Veliki dan za svet fudbala, moglo bi da pokrene lančanu reakciju!

Praktično Premijer liga je u poslednje vreme samo marketinški gigant, te osim Čelsija dva puta, Mančester Sitija i Liverpula u poslednjih deceniju i po ni jedan engleski klub nije uspeo da se domogne pehara u evropskoj eliti.

Ipak dok pohlepni Englezi svoje prekvalitetne timove maltretiraju sumanutim rasporedima, nerazumnim kaznama i sankcijama, Mančester Siti je Premijer ligu postavio na svoje mesto.

Naime, Građani su dobili parnicu protiv takmičenja.

„Utvrđeno je da je Premijer liga zloupotrebila svoju dominantnu poziciju. Tribunal je utvrdio i da su pravila strukturalno nepoštena i da je Premijer liga bila posebno nepoštena u načinu na koji je ta pravila primenila na klub u praksi. Utvrđeno je da su pravila diskriminišuća u poslovanju jer su namerno isključivala deoničarske kredite,“ objavili su „Građani“ na svojim stranicama.

Oglasilo se i takmičenje.

„Premijer liga pozdravlja zaključke Tribunala, koji su podržali osnovne ciljeve, okvir i donošenje odluka unutar APT sistema. Tribunal je potvrdio potrebu za APT sistemom u celini i odbacio većinu zahteva koje je Mančester siti uputio. Međutim, Tribunal je identifikovao nekoliko specifičnih elemenata Pravila koji, u svom sadašnjem obliku, ne zadovoljavaju zahteve konkurencijskog i javnog prava. Ti elementi mogu biti brzo i učinkovito izmenjeni od strane Lige i klubova,“ navodi se.

Ipak, ovaj slučaj je odvojen od ostalih optužnica Premijer lige.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter