0
Košarka
Nebojša Čović

FOTO: Starsport

ČOVIĆ U HAOSU, PROBLEMI SU OGROMNI: Situacija u srpskoj košarci mnogo gora nego što je on očekivao!

Objavljeno: 07.10.24 u 23:07

Loše stanje u našoj košarci!

Nebojša Čović, prvi čovek srpske košarke, istakao je da je situacija u srpskoj košarci mnogo lošija od očekivane, te da rezultati samo prikrivaju realnos stanje.

„Znao sam da postoje problemi. Svakodnevno doživim neko novo iznenađenje i mislim da je situacija mnogo teža nego što smo projektovali. Mnoge medalje prikriju pravo stanje, a mi se trenutno nalazimo u situaciji gde nemamo selektora. Što se tiče ženske košarkaške reprezentacije, Marina Maljković ima ugovor još godinu dana, dok je Pešiću ugovor istekao 30. septembra. Sada smo intenzivno u razgovorima, jer je novembar blizu i dolazi prvi kvalifikacioni prozor, kada 21. novembra igramo protiv Danske u Kopenhagenu, a zatim 24. novembra u Beogradu. To su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ima mnogo akata koje treba promeniti, ali sezona je već počela i u toku sezone ne možete praviti velike promene i drastične poteze“, rekao je Čović za televiziju „K1“, te dodao:

 

„Pešić je zaslužio i izborio produžetak ugovora. Mi nismo sporni. To što to ranije nije urađeno, a nije dva meseca pred OI, nije pitanje za mene i novi tim koji je došao u KSS. Pešiću su potpuno otvorena vrata i nemamo nikakav problem niti bilo kakvu zadršku u vezi sa njegovim radom kao selektora. Naravno, igrači su takođe dali svoje mišljenje. Sada razgovaramo s igračima, ali ćemo se fokusirati na novembar. Za te kvalifikacije moramo formirati tim, sa ili bez Pešića. Bilo ko da bude selektor, teško da možemo računati na evroligaške igrače“.

 

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter