0
Evroliga
GZEqyArWQAAlUVc

FOTO: KK Crvena zvezda

NIKOLA KALINIĆ NAKON POBEDE U PARIZU: „Pronašli smo hemiju u drugom poluvremenu“ (VIDEO)

Objavljeno: 05.10.24 u 08:44

„Moramo da gradimo na ovome“

Nikola Kalinić bio je presudan faktor u Zvezdinoj pobedi nad Parizom, postigavši ključnu trojku pri rezultatu 70:70, što je preokrenulo tok meča i vodilo ekipu do trijumfa. Iako utakmica nije bila laka, reakcije crveno-belih pokazale su koliko im je ova pobeda značila.

Povratnik u redove Zvezde izrazio je ponos prema svojim saigračima posle meča.

Neverovatna utakmica. Evroliga se vratila — intenzitet, energija – sve je opet tu. Znali smo da će Pariz izaći sa mnogo energije, želeći da pobede u novoj dvorani pred svojim navijačima. Kada smo uspeli da iskontrolišemo njihov ritam i tempo utakmice, odigrali smo neverovatno drugo poluvreme i ponosan sam na momke. Prva utakmica je arhivirana, a svaka pobeda je važna. Sjajan osećaj –  rekao je Kalinić.

Na pitanje o konstantnosti Pariza, Kalinić je odgovorio:

Igrali su neverovatno večeras. Nisam siguran da li mogu da održe ovaj nivo igre, ali mislim da mogu. Imaju svežinu, igraju atipično. Videćemo kako će to funkcionisati u Evroligi. Mislim da će biti dobri — oni su sjajan tim, odlično vođeni od strane Tijaga Splitera.

Nakon pobede, Zvezda se okreće narednom izazovu — utakmici protiv Baskonije koja ih čeka sledeće srede.

Pronašli smo hemiju u drugom poluvremenu i shvatili šta nam radi na ofanzivnom i defanzivnom planu. Moramo da gradimo na ovome. Ne smemo da se opustimo. Želimo da nastavimo ovim putem. Imamo ABA ligu, pa težak meč kod kuće protiv Baskonije. Nadamo se još jednoj dobroj utakmici i da pokušamo da odemo na 2-0 – zaključio je Kalinić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter