0
Košarka
jokić nikola

FOTO: Printscreen

JOKIĆ NAKON MEČA SA BOSTONOM: „Poslednji put kada sam igrao za reprezentaciju osvojili smo prsten“

Objavljeno: 05.10.24 u 09:23

„Vestbruk je radio to što uvek radi“

Nikola Jokić započeo je novu sezonu u dresu Denver Nagetsa na utakmici u Abu Dabiju, gde su se suočili sa aktuelnim šampionima, Boston Seltiksima, ali su poraženi rezultatom 107:103. Iako je pružio solidan nastup, ubacivši 14 poena i ostvarivši 8 skokova, Jokić je drugo poluvreme proveo na klupi, dok su šansu dobili drugi igrači pod vođstvom trenera Majkla Melouna.

Nakon meča, Jokić je komentarisao period između završetka Olimpijskih igara i početka nove NBA sezone, kao i svoj učinak u reprezentaciji.

Nisam igrao utakmicu dva, tri meseca. Neki nisu igrali i duže, ali učinila mi se normalno čitava situacija, u dobroj sam formi tako da se osećam super na terenu. Nadam se da će biti sve bolje i bolje – rekao je Jokić i dodao:

Poslednji put kada sam igrao za reprezentaciju osvojili smo prsten, možda to nešto znači, možda i ne. Mnogi igrači kažu da turniri poput Olimpijskih igara pomažu da ostanete u formi, možda postanete i bolji. Ne znam da li je to tačno, ali sam se definitivno sjajno proveo i mislim da sam napredovao igrajući za državni tim tako da ne znam da li je to uticalo na moju trenutnu formu.

Jokić je takođe pohvalio nove saigrače.

Vestbruk je radio to što uvek radi, dok Dario daje sigurnost. Neće da ‘izdivlja’, da uzme loš šut, uvek će da odigra košarkaški. Ras s druge strane donosi brzinu, zanimljiva kombinacija – istakao je Jokić, a zatim se osvrnuo i na Rasela:

Ne znam da li mora da nauči bilo šta, mora da bude ono što jeste i tako će najviše doprineti. Verovatno obe strane moraju malo da se prilagode onoj drugoj, tako da će biti potrebno vreme, ali on definitivno može da doprinese, dobar je paser, može da obilazi protivnike, dobro je šutirao danas – rekao je Jokić i napomenuo koliko mu je prijao susret sa Tjerijem Anrijem, fudbalerom koji mu je bio omiljen iz detinjstva.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter