0
Košarka
silver

FOTO: Printscreen

NBA LIGA DOLAZI U SRBIJU!? Oglasio se čelni čovek lige!

Objavljeno: 04.10.24 u 17:57

Evo šta je poručio dugogodišnji komesar NBA lige!

Adam Silver se kao i nekolicina NBA timova nalazi u Abu Dabiju ge je u razbovoru za B92 pričao o mogućnostima za organizaciju NBA utakmice na teritoriji Srbije i Balkana.

Komesar najjače lige na svetu govorio je o planovima lige, širenju na azijsko tržište, kao i o potencijalnom dolasku u Srbiju. Silver je napomenuo da je  nešto nalik tome jako teško uraditi jer zahteva resurse i nema ekonomskog smisla ako se pravi jednokratni događaj.

Od ranije je poznato je da grk Janis Adetokumbo želi da dovede svoj Milvoki  u Grčku, a sada je Silver otkrio da isti zahtev imaju Nikola Jokić i Luka Dončić:

-Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su obojica pitali (može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju)-, rekao je Silver za B92.

Silver je potov govorio koliko je taj posao zapravo komplikovan:

-Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovde u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je deo višegodišnje inicijative-, rekao je Adam i nastavio:

Cenim strast naših navijača (u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji) i tih specifičnih igrača (Jokić, Adetokumbo, Dončić) kada je u pitanju donošenje utakmica u njihove matične zemlje i gradove. Nije lako organizovati to. To je nešto o čemu ćemo i dalje ozbiljno razmatrati. Nažalost, organizacija ovih utakmica postaje sve skuplja svake godine i zahteva sve više resursa-.

Na samom kraju Silver je istakao da, koliko god taj posao bio komplikovan, NBA liga želi da se oduži svojim najboljim igračima.

Ali, znate, takođe želim da se odužimo tim sjajnim igračima. I znamo koliko je to važno navijačima na tim tržištima. Tako da ćemo nastaviti da razmatramo tu mogućnost-, zaključio je Adam Silver.

1
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter