0
Fudbal
FOTO FK Partizan

FOTO: FK Partizan

JSD PARTIZAN SLAVI 79. ROĐENDAN: Skoro punih osam decenija i preko 150 trofeja! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 04.10.24 u 10:15

Danas se obeležava 79 godina od osnivanja Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, koje je započelo svoj put kao fudbalski klub, izvorno formiran kao Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije.

U svojim ranim danima, JSD Partizan obuhvatao je atletske timove, a do 1946. godine osnovane su sekcije za razne sportove uključujući košarku, šah, odbojku, tenis i plivanje.

Godine 1947. društvo se dodatno proširilo, uvodeći biciklizam, boks, hokej na ledu, stoni tenis i motociklizam. Tokom vremena, deo crno-bele sportske porodice postali su i sportovi poput rvanja, džuda, dizanja tegova, vaterpola, streljaštva, kuglanja, veslanja, skakanja u vodu i rukometa.

Za skoro osam decenija postojanja, klubovi pod okriljem Partizana osvojili su više od 150 trofeja. Vaterpolisti su sedam puta postali šampioni Evrope, dok su košarkaši osvojili titulu jednom.

Sportisti Partizana su doneli kući 30 olimpijskih medalja, među kojima je devet zlatnih. Fudbalski klub je osvojio 27 šampionskih titula i 16 Kupa Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

Crno-beli su 1966. godine bili vicešampioni Evrope i 1978. godine osvojili Srednjeevropski kup.

Košarkaški klub Partizan je pored titule šampiona Evrope iz Istanbula 1992. godine, osvojio i tri međunarodna Kupa Koraća, 21 domaću titulu i 16 Kupa, kao i sedam ABA titula i jedan ABA Superkup.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Vaterpolo klub se ponosi sa sedam evropskih titula, uz po jedan LEN Kup, Kup pobednika kupova i LEN Superkup, kao i 29 domaćih titula i 25 kupova.

Odbojkaški, rukometni i hokejaški timovi takođe su osvojili značajan broj domaćih titula, čime su potvrdili da su crno-beli jedno od najuspešnijih sportskih društava na globalnom nivou, kako po postignućima, tako i po broju vrhunskih sportista iz svojih 27 sekcija.

3
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter