0
Evroliga

Marko Guduric, #23 of Fenerbahce Beko Istanbul Nathan Sestina, #77 of Fenerbahce Beko Istanbul and Dyshawn Pierre, #21 of Fenerbahce Beko Istanbul during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Fenerbahce Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Ulker Sports And Event Hall on January 09, 2024 in Istanbul, Turkey. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ISTANBUL JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Gospodin posebni gledao poraz Olimpijakosa!(VIDEO)

Objavljeno: 04.10.24 u 22:14

Bez iznenađenja na Bosforu, sukob Jasikevičijusa i Barcokasa!

Fenerbahče je na startu Evrolige u neizvesnoj završnici pobedio grčki Olimpijakos rezultatom 82 : 71.

Najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 19 poena uz 5 skokova i 7 asistencija, dok je 15 imao Najdžel-Hejs Dejvis, a 10 poena i 9 skokova bio je učinak pojačanja iz Makabija Bonzija Kolsona.

Srbe je predvodio povratnik u Evropu Boban Marjanović koji je doprineo sa 8 poena, 4 skoka i 1 asistenciju dok je Gudurić imao 4 poena, 1 skok i 2 asistencije.

Fenerbahče je odlično započeo utakmicu oslanjajući se na Bobana Marjanovića, koji je postigao prvih šest poena, dok je Najdžel Vilijams-Gos odgovorio sa dva koša. Domaćin je održavao prednost u prvoj četvrtini i na pauzu otišao sa 17:13.

U drugoj četvrtini, tešku povredu doživeo je Skoti Vilbekin. Fener je stigao do 26:19, ali je Mekisik predvodio seriju Olimpijakosa za izjednačenje 28:28. Na poluvremenu su Grci vodili 36:32, uz koš bivšeg igrača Zvezde, Luke Vildose.

Shaquielle from WAY DOWNTOWN at the end of the shot clock👀🔥#MotorolaMagicMoments l @Moto l @Olympiacos_BC pic.twitter.com/XxJhTrCMF0

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 4, 2024

Treća četvrtina bila je teška za Olimpijakos, dok su Boldvin, Kolson i Dejvis doneli Feneru preokret na 47:42. Meli je ubacio ključnu trojku, a Fener u poslednju deonicu ušao sa 57:56.

U poslednjoj četvrtini, posle izjednačenja 65:65, Mekisik je dobio tehničku grešku zbog sukoba sa publikom, što je iskoristio Boldvin, a Kolson pogodio trojku. Hejs-Dejvis je sa pet poena zapečatio pobedu Fenerbahčea sa 82:71.

Utakmicu je pratio i trener fudbalske sekcije Fenerbahčea Žoze Murinjo.

Nakon meča došlo je do sukoba između trenera Jasikevičijusa i Barcokasa.

Standings provided by Sofascore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter