0
ATP
2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

FOTO: Starsport

AMERIKANAC OPLEO PO SINERU: „Očekujem kaznu od najmanje šest meseci!“

Objavljeno: 04.10.24 u 22:45

Iako je oslobođen optužbi, Sineru preti suspenzija dok WADA ne odustaje od pritisaka!

Doping skandal Janika Sinera dugo je bio u senci, ali je u avgustu eksplodirao u javnosti. Iako je u septembru oslobođen svih optužbi, Svetska anti-doping agencija (WADA) je zatražila od Suda za sportsku arbitražu (CAS) da se slučaj ponovo otvori, uz mogućnost da svetski broj 1 bude suspendovan na dve godine.

Iako je Siner osvojio US Open, njegova sudbina ostaje neizvesna, a teniser se i dalje suočava s mogućom suspenzijom.

Povodom ovog skandala oglasio se i osvajač US Opena u svom podkastu, Endi Rodik:

-Ne mislim da je on idiot i da bi s namerom uradio nešto što bi mu povećalo performanse i ugrozilo reputaciju kao i šanse da osvaja grend slemove. Žao mi je Janika-, rekao je bivši broj jedan, a onda nastavio u tonu koji se sigurno ne dopada Janikovim navijačima:

-Imam osećaj da je WADA ponovo otvorila njegov slučaj sa namerom da ga suspenduje. Bio bih iznenađen da ne bude suspendovan na određeni period. Imam utisak da ako su rekli na godinu dana, da će to biti bar šest meseci. Rekao sam i tokom US Opena da ne bih trepnuo ako ga suspenduju na šest meseci. Svi imaju određenu odgodovrnost za postupke svog tima i ono što ih okružuje-, zaključio je Rodik.

Siner je nedavno poražen od Karlosa Alkarasa u finalu Pekinga, a očekuje ga nastup na mastersima u Šangaju, Parizu i Torinu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter