0
Evrokupovi
FOTO FK Borac Banja Luka

FOTO FK Borac Banja Luka

ISTORIJSKI BOD U EVROPI ZA BANJALUČKI BORAC: Heroj – Đorđe Despotović! (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.24 u 23:11

Veliki bod!

Borac iz Banjaluke ispisao je istoriju osvojenim bodom u svom evropskom debiju u grupnoj fazi takmičenja, odigravši 1:1 protiv favorizovanog Panatinaikosa.

Utakmica, koja je donela veliku radost navijačima na stadionu u Republici Srpskoj, bila je prilično izjednačena, a Borac se uspešno nosio sa grčkim rivalom.

Panatinaikos je rano poveo, već u 11. minutu, kada je Filip Mladenović probio po levoj strani i asistirao Anastasiosu Bakasetasu, koji je preciznim udarcem savladao golmana Borca.

Do kraja prvog poluvremena, VAR je bio u centru pažnje zbog moguće odluke o penalu za goste, ali sudija je odlučio da ne dosudi najstrožu kaznu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ФК Борац Бањалука (@fkboracbanjaluka_)

U 53. minutu Borac je izjednačio preko Đorđa Despotovića, koji je skrenuo loptu u mrežu nakon slobodnog udarca Sebastijana Erere. Borac je ubrzo imao šansu za vođstvo, ali je golman Panatinaikosa uspeo da zaustavi šut Erere.

Gosti su u završnici imali prilike za pobedu, posebno kada je Tete pogodio stativu u 72. minutu, ali rezultat je ostao nepromenjen. Borac je time osigurao prvi bod u grupnoj fazi evropskih takmičenja, što je veliki uspeh za klub.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter