0
Košarka

Frank Kaminsky Partizan - Fuenlabrada friendly, prijateljska 13.9.2023. foto: Dusan Milenkovic / STARSPORT

FRENK KAMINSKI SE PRISETIO PARTIZANA I SRBIJE: „Oni su ludi, obožavaju košarku“

Objavljeno: 03.10.24 u 19:22

„Bilo je zabavno, imao sam sjajne navijače“

Frenk Kaminski je dobio priliku koju možda nije očekivao, ali ju je dočekao sa velikim uzbuđenjem. Nekadašnji centar brojnih NBA timova ponovo se našao u Finiksu, gradu gde je proveo tri godine igrajući za Sanse, bio deo tima koji je stigao do finala NBA, ali se i borio s povredama.

Nakon što je karijera krenula u drugačijem pravcu, Kaminski se prošle sezone preselio u Evropu, gde je nosio dres Partizana, iako nije ispunio visoka očekivanja s kojima je došao. Njegove igre nisu bile na očekivanom nivou, ali sada ponovo ima šansu da se vrati u NBA ligu, jer će se u narednim nedeljama boriti za novi ugovor sa Finiks Sansima.

Ne mogu ni da opišem kakav je osećaj biti opet ovde. Tamo sam gde sam jedino želeo da budem. Teško je i poverovati da se to dešava. Nekada nisam dobar sa emocijama, tako da ću samo reći da je divno. Osećam neverovatnu podršku kakvu nigde nisam imao – izjavio je Frenk.

Sada se postavlja pitanje šta Kaminski treba da učini da bi ostao u Sansima. On veruje da ne mora da radi ništa spektakularno, već da igra svoj stil.

Ne mislim da to mora da bude nešto posebno. U ranoj fazi karijere sam osećao da moram da se dokažem, ali u poslednjih nekoliko godina, samo se koncentrišem da budem ono što jesam kao igrač. Ne trudim se da uradim previše. Samo da se borim, da širim igru, budem deo sistema, postavljam blokove, znam gde sam… Da izbegavam ono u čemu sam loš i apostrofiram ono u čemu sam dobar.

Kad se dotakao svog iskustva u Evropi, Kaminski je priznao da je to bilo veoma drugačije od onoga što je očekivao.

Zaista drugačije. Jednog vikenda se venčavaš, a drugog razgovaraš o tome kako ćete se preseliti u Srbiju sa željom da nastaviš da igraš košarku i imaš garantovano mesto u rosteru. Ne znam da li sam baš shvatio da li je iskustvo bilo dobro ili loše, šta sam naučio i šta ću nositi dalje u karijeri sa sobom.

Kaminski je istakao da je život u Srbiji bio izazovan, posebno zbog toga što je bio daleko od porodice i prijatelja. Ipak, kako je sezona odmicala, uspeo je da se adaptira na novu sredinu i košarkaški sistem u Evropi.

Tamo se košarka definitivno manje koncentriše na fizikalije i lepe poteze, a više na egzekuciju, na kretanje lopte i igrača. To mogu da prenesem ovde – dodao je Kaminski.

Na kraju, nije krio olakšanje što se vratio u Ameriku.

Gledajte, u Srbiji svaku utakmicu igraš pred 20-25 hiljada ljudi. Oni su ludi, obožavaju košarku koja se tamo nikada ne gasi. Bilo je zabavno, imao sam sjajne navijače, lepa iskustva, putovao u neke super gradove… Ali, presrećan sam što sam se ovde vratio.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter