1
Evroliga
Čima Moneke

Chima Moneke, #95 of Baskonia Vitoria-Gasteiz during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Maccabi Tel Aviv v Armani Milan at Stark Arena on April 11, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČIMA MONEKE UPITAN – CRVENA ZVEZDA ILI PARTIZAN: „Sviđa mi se šta je Zvezda uradila“ (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.24 u 16:52

„Kodi će imati veliku godinu“

Ovog četvrtka startuje nova sezona Evrolige, a Partizan će u prvom meču, sa početkom u 20:30, igrati u gostima protiv Baskonije, tima u kojem igra jedan od najboljih košarkaša lige, Čima Moneke, koji je ujedno bio i velika želja večitih rivala.

Zanimljivo je da je Moneke pre ovog meča bio gost popularnog potkasta „Triple Threat“, gde je dobio pitanje da iznese svoje mišljenje o dva srpska kluba, Crvenoj zvezdi i Partizanu, i da kaže koji mu se više dopada.

Partizan ima samo jednog igrača koji je bio u timu prošle sezone. Kompletno novi sastav. Mislim da su neverovatni, toliko mnogo promena. Po mom mišljenju, mislim da imaju trojicu plejmejkera koji su, verovatno, najbolji u timu. To je Karlik Džons – izjavio je Moneke, a zatim zastao i duboko uzdahnuo.

Mnogi ljudi ne znaju, ali Dvejn Vošington i Ife Lundberg. Ife ima neverovatno samopouzdanje. Jedna priča o Ifeu. Igrao je za Manresu, pre pet, šest godina. Momci u tom timu su mi rekli, svim je pričao da će biti u Evroligi, da će biti u NBA. On želi da bude najbolji. Nekoliko puta je u Bolonji spasavao ceo tim.

Moneke je podelio i priču o svom susretu sa Dvejnom Vošingtonom.

A Dvejn Vašington… Čoveče. Bila je predsezonska utakmica u Sakramentu, video sam ga, a nisam znao ko je i tada sam rekao: „Ovaj momak je elita. Sa pravim trenerom i samopouzdanjem, ovaj momak može da bude ‘gejmčejndžer’.“ Tajrik Džons i Brendon Dejvis će imati neverovatnu godinu. Čini mi se da mi se svi oni sviđaju malo više od Zvezde.

Što se tiče Crvene zvezde, Moneke je takođe imao reči hvale za njene igrače.

Takođe, sviđa mi se šta je Zvezda uradila. Kodi će imati veliku godinu, Ajzea Kenan, takođe, jako je jeftin na fantaziju. Čini mi se da će biti dobra godina za Srbiju. Ali, ulazak u plej-of, ne znam. Osećam da su u plej-in rangu, ali videćemo. Ko bude zdraviji ide dalje – zaključio je Moneke.

0
0
1 Komentara
  1. Vest je nebuloza… I sta sada? Ali ako HS novinara zanima kvalitetna vest neka prati moju INFORMACIJU, jer je dobijena iz uzeg kruga bivšeg vrha KSS… Čima Moneke je ozbiljan kandidat da narednog leta bez obeštećenja dodje u KK Partizan, i nije jedini.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter