0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

NEBOJŠA ČOVIĆ: „Biće određenih promena u pravilnicima i statutu KSS-a!“ (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.24 u 12:32

Prvo njegovo obraćanje nakon dolaska na funkciju.

Juče je odlukom 30 od ukupno 33 delegata, Nebojša Čović imenovan za predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Doskorašnji predsednik KK Crvena zvezda, danas je održao svoju prvu zvaničnu konferenciju za medije.

„Drago mi je da ste došli u ovom broju. Juče smo završili skupštinu to ste videli kao i plan i program koji smo dali koji je jednoglasno usvojen na skupištini, kao i rukovodstvo. Od 33 delegata na skupišini je bilo prisutno 30 delegata. Od njih je 29 delegata je glasalo, samo jedan nije glasao to je bio Darko Jovićić, potpredsednik Saveza. Isključivo ćemo se angažovati na planu koji smo izneli. Stanje u srpskoj košarci je takvo kakvo je, rukovodstvo pre nas je radilo kako je moglo. Prvi prioritet nam je da dođemo do selektora muške i da razgovaramo sa selektorom ženske selekcije, ali moramo da radimo i sa mlađim selekcijama.“ – rekao je Čović, te potom dodao:

„Pred nama je novi olimpijski ciklus, za njega postoji određena dinamika, početak nekih reprezentativnih aktivnosti je u novembru gde igramo utakmicu sa Dancima, pa idemo dalje. Onda imamo 2025 evropsko prvenstvo u avgustu i onda red. Biće određenih promenama u pravilnicima i statutu KSS-a, biće promena u platama i poslovima zaposlenih, kao i u registracionom. Ukidanje košarkaškog državljanstva je jedan od korak koji ćemo preduzeti, u skladu sa Fiba normama nećemo praviti razlike. Gospoda potpredsednici imaju svoje sektore i gde će obavljati poslvoe u okviru svojih resore, biće odgovorni za sve u tim oblastima. Nema potrebe da mistifukujemo bilo kakve stvari, vi ćete dobiti sve informacije. Mi ovde smo u interesu srpske košarke i sporta, prve aktivnosti će biti vezane za posete regionima, a biće održana i sednica Upravnog odbora.“ – dodao je prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter