0
Evroliga
Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Partizan Mozzart Bet Belgrade Turkish Airlines EuroLeague

Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Partizan Mozzart Bet Belgrade Turkish Airlines EuroLeague

EVROLIGAŠKI STRUČNJACI RANGIRALI TIMOVE: Partizan u blagoj prednosti u odnosu na Zvezdu!

Objavljeno: 02.10.24 u 09:18

Prema mišljenju eksperata Evrolige, Partizan je rangiran kao deveti po kvalitetu tima, dok je Crvena zvezda zauzela 12. mesto.

Na sajtu Evrolige objavljena je lista timova prema njihovoj snazi, a na vrhu se nalazi aktuelni šampion, Panatinaikos.

Snagu timova procenio je stručni tim Evrolige, koji čine Igor Petrinović, Džof Džilingem, Havijer Gansedo i Frenki Sahs. Prema njihovom mišljenju, Olimpijakos, gradski rival Panatinaikosa, zauzeo je drugo mesto na listi, dok slede Fenerbahče, Real Madrid, Barselona, Monako, Efes i Olimpija Milano. Ispred Partizana, kojem se predviđa plasman između 8. i 13. mesta, našli su se i ovi timovi.

Najtrofejniji trener u istoriji Evrolige, Željko Obradović, predvodi tim koji je skoro u potpunosti obnovljen sa mladim i talentovanim igračima. Imati šačicu novajlija u Evroligi (Karlik Džons, Dvejn Vašington, Ajzeja Majk, Arijan Lakić) i nekoliko drugih sa samo ograničenim iskustvom u Evroligi (Frenk Nilikina, Aleksej Pokuševski) predstavlja izazov, ali ima i dobru stranu – navodi se na sajtu Evrolige.

Iza Partizana, a pre Crvene zvezde, našli su se Virtus i Baskonija. Crvena zvezda, iako rangirana na 12. mesto, ima potencijal da završi regularni deo sezone na poziciji između 9. i 16. mesta.

– Zvezda ima jedan od najjačih timova ikad i trener Janis Sferopulos to može da iskoristi sa svojim fizičkim defanzivnim preferencijama. Među ključnim pojačanjima su Kodi Miler-Mekintajer, Majk Daum i Ajzeja Kenan, dok se Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić vraćaju kući. Hoće li Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis spakovati dovoljno poena da Zvezdu uguraju u plej-of? To je pitanje – navodi se na sajtu Evrolige.

Iza Zvezde su rangirani Žalgiris, Makabi, Bajern, Asvel, Pariz i Alba. Evroliga počinje u četvrtak, kada će Partizan gostovati Baskoniji, dok će Crvena zvezda u petak igrati protiv Pariza.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter