0
Košarka
Nebojša Čović

Nebojsa Covic President of KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČOVIĆ O OSTANKU PEŠIĆA NA KLUPI ‘ORLOVA’: „Pešić može da nastavi svoj rad – Za Evropsko prvenstvo nam je potreban Kari!“ (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.24 u 13:22

Nema sumnje da bi mnogi voleli da Kari ostane na čelu nacionalnog tima.

Nebojša Čović održao je danas svoju prvu konferenciju za štampu, otkako je imenovan za predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Sve prisutne najviše je zanimala situacija Svetislava Pešića, odnosno hoće li on ostati na čelu nacionalnog tima. Čović je po tom pitanju bio dosta jasan:

„Pešić može da nastavi svoj rad. Tu nema spektakla, ni spekulacije. Svaki olimpijski ciklus nosi sa sobom preispitivanje i raspravu o novom stručnom štabu. Sad se poklopilo da je Kariju istekao ugovor 30. septembra. Ušao je umesto Kokoškova, ali u okviru ciklusa, imao je tri godine. Pešić, po mom mišljenju i iskustvu u košarci predstavlja logično rešenje zbog kontinuiteta, naše mišljenje i većinsko, a i igrači mislim da su igrači iskreni. Logičan je kontinuitet, videćemo da li može to i Pešić, bilo bi dobro da se to nastavi. Ima jedan izazov, a to je da u kontinuitetu stručnog štaba i igrača dođemo do prve zlatne medalje kao Srbija kada su seniori u pitanju. Imamo četiri srebrne i bronzanu. Evropsko prvenstvo je interesantno za to, tu bi nam bio potreban Kari. Znam da će biti upotrebljeno i za nas i protiv nas, ako Kari ne ostane, da smo mi nesposobni, ali mi ćemo govoriti sa njim i ako ostane i ako ne ostane. Imaćemo kontakt, treba da imamo dobar odnos i da svi govorimo. KSS je samo jedan, ne može da ih ima pet. Dobrovoljno smo tu, odabrani do strane delegata. Misle da smo mi rešenje.“ – poručio je novi predsednik KSS.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter