0
Košarka
Nebojša Čović

Nebojsa Covic President of KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČOVIĆ GOTOVO JEDNOGLASNO IZABRAN, EVO ŠTA JE PRIORITET: Novi predsednik Saveza se oglasio nakon svog izbora!

Objavljeno: 01.10.24 u 15:38

Rešeno je pitanje predsednika KSS, Čović se oglasio!

Prvog dana oktobra Nebojša Čović je podneo ostavku na mestu prvog čovek KK Crvena zvezda i postaće predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Dugogodišnji prvi čovk crveno-belih morao je da napusti KKCZ jer su  po Zakonu o sportu te dve funkcije nespojive.

„Moje imenovanje za Predsednika Košarkaškog saveza Srbije upravo je potvrda istrajanog rada svoh nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa. Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim kako na poverenju koje ste mi ukazali, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem Predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Uveren da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije sinonim želja najmlađih u kojima su budući šampioni i reprezentativci naše zemlje i u srcima miliona oniko koji su sa tribina snaga Zvezde, želim vam mnogo uspeha u daljem radu!“ navodi se,između ostalog, u pismu koje je Čović poslao delegatima Zvezdine Skupštine.

Za Čovića je glasalo 28 delegata, dok je jedan ostao uzdržan. Prvi čovek KSS-a se premijerno obratio ovim rečima.

„Hvala na poverenju. Pred nama je interesantan period – olimpijski ciklus. Da nastavimo kontinuitet Skupštine. Sledi nam kvalifikacije, Evropsko prvenstvo… Treba napraviti zajednički pristup, bez obzira na razlike. Prvi zadatak da rešimo selektora. Program postoji i moramo mnogo da radimo. Da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Neću da zaboravim, akcija koja počinje sledeće nedelje – obilazimo regione. Da vam iskreno kažem, nikad nisam bio nečije vlasništvo. Ne dugujem nikom ništa. Funkcije su bitne samo ako možemo sa dođemo do pravih ljudi“, rekao je Čović posle izbora.

Polovinom decembra Skupština, ako bude trebalo i ranije. U KSS može da bude samo jedan Savez, ne pet. Uz uvažavanje svih. Mi snosimo odgovornost, jer smo najveći brend ove zemlje, veći od političara. Brend treba da raste. Potrebni su trenažni centri. Mislim da ćemo imati podršku od vlasti. Radio sam ovaj posao u teškim vremenima, nikad nije bilo više para nego sada. Da zaštitimo decu, da se zaštitimo od korupcije, menadžera”, zaključio je Čović.

1
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter