0
AdmiralBet ABA Liga
20240929171431 STJ09887

FOTO: ABA liga

TRENER SPARTAKA NAKON PORAZA OD PARTIZANA: „Mi smo pribojavali ovog meča!“

Objavljeno: 29.09.24 u 22:18

Može da bude ponosan kako su odigrali meč.

Košarkaši Partizana upisali su drugu pobedu u ovoj sezoni, savladavši ekipu Spartaka iz Subotice sa 89:80 u drugom kolu ABA lige. Meč je bio izuzetno neizvestan, ali su crno-beli prelomili utakmicu u poslednjoj četvrtini, kada su odličnom serijom osigurali trijumf.

Iako su domaćini pružili jak otpor, Partizan je na kraju pokazao više snage i koncentracije, preokrenuvši rezultat u svoju korist u završnici meča. Nakon utakmice svoje viđenje iste izneo je Vlada Jovanović:

„Mi smo se sigurno pribojavali ovog meča iz dva razloga, prvo zbog kvaliteta Partizana, koji je evroligaški, što sam napomenuo pred utakmicu, a drugi je što ne igramo u prepoznatljivom nivou. Mi smo posle te dve povrede koje su bile na uvodu u sezonu, koje su nas poremetile posle te predsezone, nekako je sve to iščezlo… To je možda najvažniji razlog. Atmosfera, protivnik, ljudi koji su došli da gledaju Spartak i Partizan su učinili svoje. Igrali smo jako dobru košarku, što protiv Partizana, znamo kakav je to tim, nije nimalo lako. Utakmice protiv ovakvih utakmica se lome u detaljima, pogotovo ta treća četvrtina, mi smo primili nepažnjom neke poene, posle kada smo na tim šutevima bili agresivni, oni su to davali.“ – rekao je trener Spartaka, te odmah potom dodao:

„Imali smo 10 skokova više, tu smo imali problem na zadnje dve utakmice. Neću da pričam o njihovom sastavu, šut za tri je bilo 6/10, što je za njih bilo fenomenalno. I mi smo grešili, ali su i oni kvalitetom to dali. Nismo uspeli da iskontrolišemo, ali tu nam ne igra igrač, to je broj izgubljenih lopti. Protiv ovog protivnika je to nedopustivo. Pored svega ovoga, moram negde da pohvalim tim na energiji koju su uložili, voleo bih da to bude standard. Dve situacije su se mogle desiti, da budeš supermotivisan, što smo bili ili uplašen. Mi smo bili ovo prvo, ja sam zato zadovoljan. Nećemo uvek imati ovakvu podršku, iako je i Partizan ovde danas imao navijače. Želim da tu želju prenesemo i na druge utakmice, to će biti ključna stvar. Čestitke momcima na dobroj utakmici, ne odličnoj“ – zaključio je on.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter