0
AdmiralBet ABA Liga
Partizan Mozzart Bet v Paris Basketball: NIS Open Air Friendly Tournament

BELGRADE, SERBIA - SEPTEMBER 15: Zeljko Obradovic, Head Coach of Partizan reacts during the NIS Open Air Friendly Tournament basketball match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Paris Basketball at Hall 3 of the Belgrade Fair (Beogradski Sajam) on September 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

OBRADOVIĆ NAKON POBEDE: „Lepo gostoprimstvo u Subotici – Imali smo velike probleme!“

Objavljeno: 29.09.24 u 21:54

Njegov tim pokazao je karakter i uspeo da savlada dosta tvrdog rivala.

Košarkaši Partizana, ostvarili su svoju drugu ovosezonsku pobedu nakon što su u Subotici savladali ekipu Spartaka sa 89:80 (24:25, 17:19, 18:15, 30:21), u utakmici drugog kola ABA lige.

Nakon utakmice izuzetno zadovoljan bio je trener „crno-belih“, Željko Obradović:

„Iskoristio bih priliku da se zahvalim na lepom gostoprimstvu u Subotici i svim ljudima koji su večeras bili u hali. Mislim da je bila predivna atmosfera. Takođe, čestitao bih ekipi Spartaka na izvanredno odigranoj i pripremljenoj utakmici. Imali smo velike probleme u prvom poluvremenu i trećoj četvrtini. Pokušali smo da reagujemo na poluvremenu, da promenimo odbranu na njihovim glavnim igračima koji su igrali tu ‘pikenrol’ igru. Mislim da smo uspeli u tome. Želim Spartaku sve najbolje i mom kolegi Jovanoviću koji odlično vodi tim. Rekao sam u najavi utakmice da oni imaju apsolutno jasne ideje kako žele da igraju i danas su odigrali ponovo izvanrednu utakmicu.“ – rekao je Obradović i odmah potom dodao:

GYqgJnNXsAAh Zu
FOTO: ABA liga

„Mi smo pobedili zato što smo promenili odbranu i zato što smo konačno pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu, 5/5 za tri poena u poslednjoj četvrtini. Kada pogađaš, onda je to druga utakmica. U prvom poluvremenu ishitreni šutevi, gde su od 10, mislim tri bila normalna. Takođe, neverovatno loš procenat slobodnih bacanja 12 od 24, što je 50%. To je nedopustivo za bilo koji rang takmičenja, a ne za jedno takmičenje kao što je ABA liga. Na kraju, čestitke igračima za važnu pobedu. Mislim da će mnogima na ovom terenu biti teško i mislim da je Spartak napravio veoma ozbiljnu ekipu i da će biti veoma konkurentan u ABA ligi“ – istakao je Obradović.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter