0
Domaći fudbal
Spartak v Partizan Super League Season 2021/2022

FOTO: Starsport

SAVO OD PONEDELJKA, DO TADA VUKAŠINOVIĆ: „Dobru formu Mladosti koristimo kao motiv“ (VIDEO)

Objavljeno: 28.09.24 u 15:27

„Sve što se dešava apsolutno utiče i na igrače. I oni sve vide, čitaju, osećaju“

Partizan se nalazi u izuzetno teškom momentu pred gostovanje Mladosti iz Lučana, koja je u nizu od pet pobeda.

Ekipa će biti vođena od strane Branka Vukašinovića, koji preuzima privremenu ulogu trenera. Od ponedeljka, međutim, na klupu Partizana će sesti Savo Milošević, koji će pokušati da stabilizuje tim i vrati ga na pobednički kolosek. Doskorašnji asistent Aleksandra Stanojevića, Vukašinović, izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč.

“Momenat u kojem se nalazimo kao klub i kao tim nije sjajan, međutim, iz ove kože se ne može. Tu smo da probamo da se pomerimo korak napred. Nadam se da će se sutra to i desiti, iako je Mladost u trenutku koji traje već pet kola, imaju pet uzastopnih pobeda i to protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. U dobroj su formi i to koristimo kao motiv da spremimo naše igrače da budu pravi, kakvi nisu bili u poslednje vreme.”

Igrači vide šta se dešava, ali fokus mora da im ostane na terenu.

“Sve što se dešava apsolutno utiče i na igrače. I oni sve vide, čitaju, osećaju. Čekaju, kao i svi mi ovde. Tu smo da radimo i da čekamo. Nadam se da ćemo dočekati bolje dane.”

Morao je Vukašinović da podigne igrače na psihičkom planu posle Večitog derbija.

“Minula sedmica je počela tromo, svi mi koji smo ostali smo mnogo razmišljali o svemu. Bili smo zabrinuti zbog svega što je iza nas. Kao i u životu, kako dani prolaze, tako su atmosfera i kvalitet treninga sve bolji. Da li su momci preboleli ili nisu, znaćemo sutra. Ono što su pokazali u poslednja dva treninga mi daje za pravo da verujem da će dati sve od sebe. Moramo zbog grba koji nosimo da opravdamo poverenje.”

Očekuju se promene u sastavu za utakmicu u nedelju.

“Neće biti samo kozmetičke, čisto da bismo menjali. Neke će biti iznuđene, zbog fizičkog stanja nekih igrača, a neke zbog forme. Levi bek Jurčević neće igrati, na poluvremenu derbija je zatražio izmenu zbog povrede mišića.”

Najskuplje letnje pojačanje Žoao Grimaldo nije se našao na terenu u poslednja tri kola.

“Neminovno je da dobije šansu u narednom periodu, nadam se da će to biti i sutra. On je dobar igrač, nije se snašao u početku, ali polako pokazuje kvalitet. Dolazi novi trener, pa pauza u prvenstvu, imaće priliku da se dokaže“, istakao je Vukašinović.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter